Отидете към основна версия

8 012 16

Електрическите VW-та щели да струват колкото дизеловите

  • volkswagen-
  • i.d.

Автономният пробег и слабо развитата инфраструктура за зареждане не са единствените пречки пред масовото навлизане на електромобилите. Ключов проблем остава високата им цена. От Volkswagen обаче смятат, че ще успеят да предложат на пазара коли на ток "за милиони, а не за милионери".

Сайтът Green Car Reports съобщава, че по време на конференция, посветена на модулните електрически платформи на концерна, членът на борда на директорите с ресор електрическа мобилност Томас Улбрих е говорил и за прогнозните цени на бъдещите електрически "фолксвагени". Според мениджъра те щели да "струват колкото сравними дизелови автомобили".

Преглед на ценообразуването на Volkswagen показва, че разликата между бензиновите и дизеловите модификации на един и същи модел зависят от сегмента. В компактния клас тя достига 25%, но колкото по-нагоре в йерархията на гамата е позициониран автомобилът, толкова повече намалява надценката. Дизелов Touareg, например, струва около 17% повече от бензинов.

Според Томас Улбрих нямало как електромобилите да се предлагат по-евтино, тъй като не ставало дума за адаптиране на съществуващи модели за работа на ток, а за напълно нови разработки. Наред с това обаче надценката в сравнение с бензиновите аналози обаче не бивало да бъде толкова висока, че да отказва купувачите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини