Отидете към основна версия

6 933 43

VW ще цака Tesla с електромобил за €20 хил.

  • volkswagen-
  • tesla-
  • meb entry-
  • i.d.

Базовите версии на някои модели от бъдещата електромобилна гама на Volkswagen ще струват под €20 000, съобщава Reuters, като се позовава на източници от немския концерн. Целта е да се предложат возила, които да конкурират ефективно продукцията на Tesla, за да се запазят работни места в Германия.

VAG се опитва да навакса изоставането си в областта на електрификацията и трескаво преоборудва три от фабриките си за производство на коли на ток. Ключова роля в плана за адаптиране към новите реалности в индустрията играе масов модел, от който да се продават поне по 200 000 бройки годишно.

Според Reuters съдбата на електромобила, известен към момента само като "MEB entry", ще бъде основна тема на събранието на надзорния съвет на Volkswagen на 16 ноември. Немците искали той да струва поне $10 000 по-евтино от Chevrolet Bolt и $12 000 по-малко от Model 3.

Електрическата гама на VW ще покрива и други сегменти. I.D. Aero ще се произвежда в завода, в който се сглобява Passat, и също ще бъде седан от среден клас. Бусът I.D. Buzz пък ще се сглобява в Хановер, където се прави Transporter, а компактният хечбек I.D., който излиза през 2020 г., ще бъде последван и от кросоувър I.D. Crozz..

Стратегията на Volkswagen е да бъдат избегнати масови съкращения след предстоящата забрана на дизеловите автомобили в Европа. По оценка на профсъюзите без прехрана могат да останат 436 000 от 600-те хиляди работници в немската автомобилна индустрия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини