Отидете към основна версия

6 581 26

Rolls-Royce Cullinan стъпи на родна земя

  • rolls-royce-
  • cullinan-
  • софия

Аристократичната марка Rolls-Royce представи за първи път у нас своя нов свръхлуксозен автомобил с повишена проходимост Cullinan. Премиерата се състоя в софийския шоурум на М Кар София, тъй като именно този дилър преди седмица беше упълномощен със статут на сервизен център от водещия производител на луксозни автомобили Rolls-Royce Motor Cars и вече официално ще изпълнява функциите на официален сервиз на Rolls-Royce Motor Cars Service в София.

Що се отнася до самия модел, то Cullinan не споделя платформата си с масовите модели на BMW. В основата му е залегнала т.нар. "Архитектура на разкоша" - оригинална модулна платформа, използвана за лимузината Phantom VIII. Каросерията е монтирана върху пространствен скелет от алуминий. Благодарение на авиационния метал британските инженери са успели да постигнат относително скромно тегло от 2 660 кг.

Първият всъдеход на Rolls-Royce превъзхожда по дължина Bentley Bentayga с цели 30 сантиметра и конкурира Cadillac Escalade ESV с дълга база. Разстоянието между осите от 3 295 мм обещава кралски простори. Външните габарити са внушителни, но Cullinan не е огромен - дължината е 5 341 мм. Интериорът е изпълнен в традиционния за марката стил със симетрично арматурно табло, изобилие от естествена дървесина и кръгли отвори на вентилационната система.

Под огромния преден капак се монтира само един двигател. Той е 12-цилиндров, има работен обем от 6.75 литра и развива 571 к.с. Максималният въртящ момент от 850 Нм е достъпен от 1 600 об/мин. Базовата цена на всъдехода е €265 000, а първите клиенти ще получат автомобилите си през 2019 г.

От М Кар споделиха, че премиерата на Cullinan в България е свързана с отварянето на първия сервизен център на британската марка у нас. Известно е, че в България има немалко от луксозните британски автомобили, а до този момент най-близкото място за ремонтни дейности на автомобили Rolls беше в Истанбул.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Rolls-Royce със сервиз в София

    Rolls-Royce Motor Cars разширява още повече клиентската си сервизна мрежа в Югоизточна Европа. „М Кар София“, беше упълномощен със статут ...
    09.11.2018
    5 809
    12