Отидете към основна версия

31 464 26

"Бандата с Audi-тата" отива в затвора

  • audi-
  • банда-
  • престъпление-
  • съд-
  • присъда-
  • затвор

Съдът в холандския град Лелистад осъди петима мъже на лишаване от свобода за срок между три и седем години за серия от дръзки взривове и обири на банкомати в Германия. Осъдените са част от престъпна група, известна като "Бандата с Audi-тата от Утрехт" заради предпочитаната марка автомобили за бягство.

Патрик Г. (на 29 г.), Колин ван Г. (26), Мохамед Г. (28), Сони К. (29) и Боб Е. (31) ще лежат в затвора значително по-кратко от поисканото от прокуратурата, която е настоявала за присъди между 12 и 14 години за извършените от групата престъпления.

Бандата нашумя през последните две години, след като взриви десетки банкомати в Германия и отмъкна поне €500 000 само през 2018-а. Почеркът на престъпниците винаги и един и същ - крадат бързо Audi, минават немската граница, извършват удара и бягат от полицията обратно в Холандия.

На 7 август обаче поредният замислен обир в Гермеринг, недалеч от Мюнхен, не се развива по очаквания начин. Патрик Г. и Колин ван Г. се натъкват на засада, която опитват да пробият с краденото Audi RS5. Повредени са пет патрулни коли, а трима служители на реда са ранени.

В резултат полицията открива огън и прострелва единия от престъпниците в рамото. Другият опитва да избяга пеша, но не успява. Паралелно с екшъна започва операция по издирването на останалите трима от групата, в което се включва дори хеликоптер, и малко по-късно те са арестувани в апартамент в гр. Гилхинг.

Полицията предполага, че членовете и съучастниците на "Бандата с Audi-тата от Утрехт" всъщност са много повече и наброяват около 200 души, като поне част от тях са свързани с мароканската мафия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини