Отидете към основна версия

4 042 13

Възродената Isetta ще е "Made in Germany"

  • isetta-
  • artega-
  • microlino

Помните ли германските спорткари Artega GT? Тези симпатични купета с двигатели VR6 от Volkswagen така и не успяха да се наложат на пазара. Впоследствие фирмата фалира, а три години по-късно отново се появи на сцената с проект на електрическа версия на същото купе, но и този опит не беше успешен.

След това политиката на компанията се смени и германците обявиха, че купуват градските електромобилчета Tazzari и всичките съпътстващи ги технологии. Благодарение на тях сега на ход е микрокарът Microlino, който има за цел да се превърне в относително масово електрическо превозно средство.

Сделката е тристранна - италианската фирма Tazzari продава производството си, като си оставя само търговската марка (италианците се преориентират в друг сегмент и на други пазари - разбирай третия свят). Същевременно на завода в Имола започват планове за производство на електрически аналог на култовата Isetta, която е разработена от швейцарската фирма Micro Mobility Systems.

След като Artega има технологиите от Tazzari и съгласието на швейцарците, производството на възродената Isetta се мести в Германия. Така в началото на следващата година трябва да се появят първите електромобилчета, които, както казват специалистите, ще са с швейцарска точност и с щампа "Made in Germany". Обявената цена на Microlino също е интересна - 12 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Първи тест драйв за „модерната Isetta” (ВИДЕО)

    Microlino представи проект за малък електрически автомобил преди около 5 години, като от тогава до сега видяхме един прототип, който взаимства дизайна ...
    01.06.2021
    4 766
    21
  • 12 000 евро за "модерната Isetta"

    Ако сте запознати с по-старите модели на BMW, то най-вероятно дизайна на Microlino ви напомня на един класически модел на баварската компания. Модерна ...
    12.02.2021
    6 764
    26