Отидете към основна версия

19 728 27

Учудващ разход на гориво за най-голямата Kia

  • kia-
  • telluride

В началото на този година, на автомобилното изложение в Детройт, корейската компания Kia представи своя най-голям всъдеход - петметровият Telluride. Иновацията е по-голяма от Mohave, като в салона ѝ могат да се поберат до осем човека.

Всъдеходът се задвижва от 3.8-литров атмосферен шестцилиндров двигател, който разполага с мощност от 295 конски сили. Американската агенция по охрана на околната среда (EPA) веднага направи точни замервания на разхода на гориво на най-голямата Kia, като резултатите удивиха експертите.

Оказва се, че на извънградско Telluride харчи малко под девет литра на сто километра пробег. Измереният разход в градски условия е 11.7 л/100 км. Показаният разход е изчислен и в пари. Според EPA, за разстояние от 40 километра, американският собственик на Telluride ще трябва да плати $2.5.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 4х4 за новата Kia Optima

    Kia Optima, построена на модулната платформа на концерна от трето поколение, за първи път ще получи пълноприводна трансмисия. Тя ще разполага с няколк ...
    23.04.2019
    6 203
    6
  • Тествахме новия Shooting Brake на Kia

    Барселона, Испания. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Новата Kia, която се нарича ProCeed (вече без апостроф) е доста по-различна от своя ...
    26.01.2019
    25 818
    30