Last news in Fakti

23 Април, 2019 15:32 6 196 6

4х4 за новата Kia Optima

  • kia-
  • optima-
  • 4x4
4х4 за новата Kia Optima - 1

Kia Optima, построена на модулната платформа на концерна от трето поколение, за първи път ще получи пълноприводна трансмисия. Тя ще разполага с няколко режима на работа и с динамично преразпределяне на въртящия момент на всяка от осите.

Новата Optima ще дебютира до края на годината и именно тя ще е първата кола на тази база с 4х4 предаване. Зад въпросната трансмисия ще работи електронно управляема муфа, през която момента ще се предава към задната ос.

Т.нар. спортен режим ще разпределя голяма част от момента назад, а при влизане в по-остри завои с голяма скорост ще се включва и система, която ще задейства моментно спирачките на вътрешните на завоя колела.

По този начин колата ще е по-стабилна и ще се намали недозавиването. Новата платформа дебютира в Sonata, като се характеризира с нисък център на тежестта, подобрено охлаждане на моторния отсек и с оптимална обтекаемост на дъното на колата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киборг Киборгян

    9 23 Отговор
    Боожее ,колко мъка има на тоя свят - тези откриха топлата вода !!!
  • 2 куку руку ку

    17 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "а при влизане в по-остри завои с голяма скорост ще се включва и система, която ще задейства моментно спирачките на вътрешните на завоя колела."..........Карайте като кретени и чакайте електрониката да ви спасява... "Недозавиване е когато видиш дървото, което ще удариш, а ако само чуеш удара в дървото... тогава е било презавиване."
  • 3 сектант

    11 9 Отговор
    тия пък да не видят нещо от дачия
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 AUDI

    1 2 Отговор
    А пък хората отдавна ползват ЛСД , които не ползват спирачки а въртящ момент , ама жълтите имат оше мноооооого да учат :D a и на снимката Sonata-та дето един оригинален детайл няма :D

    Коментиран от #6

  • 6 аудидагодуха

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "AUDI":

    жълтите отдавна са научили всичко което им трябва , ти не им бери кахъра много са по умни от теб това може да си сигурен