Отидете към основна версия

17 212 37

Ще има ли ново купе на Skoda?

  • skoda-
  • rapid-
  • garde

Ако не се брои прототипът от 2002-ра Tudor, базиран на Superb, последното купе на Skoda е Rapid от 1990 г. Наричан "Porsche за бедняци" заради разположения отзад двигател и задното предаване, този автомобил не дава много поводи за гордост на чехите.

Представеният във Франкфурт миналата година Mission L вече е готов за серийно производство и спекулациите за възможните му разновидности се множат. Споменът за Rapid дава идея на редакторите на чешкото списание Svet Motoru да поръчат компютърно генерирани изцображения на евентуално купе на базата на новия седан.
 
Слухове за ново купе на Skoda поражда изказване на члена на директорския борд на компанията Екхарт Шолц, според когото би било грехота Mission L да остане само с един тип каросерия.
 
Ако чехите решат да произвеждат купето, то надали ще се различава от седана в техничеси план. Ще се оборудва със същите бензинови и дизелови двигатели, а според Svet Motoru името Garde би му подхождало повече от Rapid.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нови слухове за Skoda Rapid с две врати

    <p> Британското сп. Autocar твърди, че към гамата на бюджетния Rapid догодина ще се присъедини наследник на някогашното спортно купе със същот ...
    16.07.2012
    2 823
    9