Отидете към основна версия

6 556 33

Volvo представи V60

  • volvo v60

От Volvo официално представиха и едновременно преименуваха комби версията на модела S60. Този път шведският автомобилен производител реши да обозначи универсала с индекс V60, вместо както беше до сега, с V70. Основното с което се гордеят шведите е функционалното багажно пространство. Задната врата е с ширина 1 095 мм, а стандартния обем на товарния отсек е 430 литра. При сгънати задни седалки обаче то се увеличава значително.

В Европа Volvo V60 ще се предлага с два варианта на окачването - стандартно и динамично. Последното ще е значително по-твърдо и снабдено с други амортисьори. Интересното е, че в зависимост от пазара единият тип окачване ще е базово, а другото - опционно. На Стария континет, например динамичното окачване ще е стандарт, а комфортното - срещу доплащане. На други места по света обаче ще е обратното.

Трябва да се отбележи още, че за новото комби ще е достъпно и адаптивно окачваве Four-C , както и система 4х4 за версиите T6 и D5. Топ модификацията T6 ще бъде оборудвана с трилитров бензинов турбомотор, разполагащ с мощност от 304 к.с. и с шестстепенна автоматична скоростна кутия. Така екипиран T6 ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за 6.6 секунди, а неговата максимална скорост ще е електронно ограничена на 250 км/ч.

На D5 вариантът пък ще се монтира 2.4-литров петцилиндров дизел, който ще има в запас мощност от 205 к.с. Той ще може да ускорява комбито от 0 до 100 за 7.9 секунди, а максималната скорост ще е 230 км/''ч. Дизеловата версия ще може да се оборудва, както с автоматична, така и с механична скоростна кутия.

За Европа ще бъдат достъпни още четири бензинови и два дизелови агрегата. Очаква се иновационното комби да бъде показано на живо през септември, по време на автомобилното изложение в Париж. Продажбите на Volvo V60 стартират веднага след това.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Започна производството на Volvo V60

    В Швеция компанията Volvo стартира производство на новото поколение на универсала V60. Автомобилът е приемник на модела V70 и се прави на базата на се ...
    05.09.2010
    8 192
    20