Отидете към основна версия

49 805 44

Кражби посред бял ден: 900 коли останаха без катализатори (ВИДЕО)

  • кражби-
  • катализатор

Изследване на полицията в Лондон показва, че за една година в английската столица са били откраднати над 900 катализатора от леки автомобили. Тези кражби зачестяват все повече, като се извършват на територията на цяла Европа, включително и у нас.

Причината е в ценните метали, които се съдържат в катализатора на колата, а крадците стават все по-нагли и извършват кражбите на катализатори посред бял ден. Видеото, което ви показваме, е направено от прозорец в Лондон и на него се вижда как посред бял ден се краде катализатор от автомобил.

В катализаторните устройства се съдържат малко количество ценни метали, като платина, паладий, родий, мед, никел и др. Полицията на Острова излезе с официално становище по темата, като заяви, че е наясно с нарастващия проблем и се старае да го неутрализира. За целта обаче ще бъдат проведени и разговори с автомобилните производители, за да се намери възможно най-добрия начин за справяне с проблема.

Устройство за снижаване на нивото на токсични газове има практически във всички по-нови автомобили. У нас обаче съществува практика за замяна на скъпия катализатор с обикновено гърне, като наказание за подобно деяние не е предвидено.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини