Отидете към основна версия

17 602 99

Най-малката Skoda - вече без ДВГ

  • skoda-
  • citigo-e

Първият сериен електромобил на Skoda ще бъде представен само след дни - на 23 май в Братислава. Той ще бъде направен на базата на най-малката Skoda Citigo, която се произвежда вече осем години. Интересното е, че Citigo вече няма да се предлага с двигатели с вътрешно горене, а само с електромотори.

Така вместо смяна на поколенията чехите преформатират най-малката си кола в първия сериен електромобил на марката. Тийзър на иновацията беше официално показан, а от него се вижда, че колата няма да е много по-различна външно от сегашното Citigo. От екстериорните промени на очи се набива единствено плътната решетка отпред, защото вече няма да има радиатор, който да се охлажда.

Новият Citigo-e ще е частично унифициран с вече серийните Volkswagen e-up! и SEAT e-Mii, които са оборудвани с батерия с капацитет 18.7 кВтч и имат автономен пробег от 160 километра. Новата малка Skoda ще е с по-голяма батерия, която ще позволява шофиране с едно зареждане от порядъка на 300 километра.

Електромоторът ще е същият - с мощност от 81 конски сили, който е способен да ускори малката електрическа Skoda от 0 до 100 км/ч за 12.4 секунди. Премиерата в Братислава ще е съпътствана от представяне и на обновения Superb и неговия хибриден вариант, който всъщност се явява и първият хибрид в гамата на Skoda.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ето я новата Skoda Superb

    Интересни снимки, показващи ни за първи път какво представлява новата версия на чешкия флагман, попаднаха в интернет пространството. Фотосите са напра ...
    21.05.2019
    21 503
    31