Отидете към основна версия

4 071 12

Италиански аналог на Koenigsegg (ВИДЕО)

  • fv frangivento-
  • asfanè diecidieci

Италианският стартъп FV Frangivento представи готов за серийно производство хибриден суперкар. Автомобилът се нарича Asfanè DieciDieci, като първата дума се превежда, като "това, което не може да бъде направено", а втората означава десет-десет и показва системната мощност на хибридния силов тракт.

Хибридът Asfanè DieciDieci, може да се зарежда от електрическата мрежа и разполага с 5.4-литров V-образен десетцилиндров бензинов мотор с вътрешно горене, както и с два електромотора. V10 агрегатът е с мощ 860 конски сили, а двата електрически двигателя - със 150 к.с.

Въртящият момент от ДВГ се предава на задната ос, а електродвигателите задвижват предната. Скоростната кутия е осемстепенна автоматична. Системната мощност от 1010 конски сили може да ускори колата до 350 км/ч. Не се посочва времето за спринт от 0 до 100.

Суперкарът е изграден около алуминиева рама, като каросерийните панели са изработени от карбон. Според местното издание Quattroruote, целта на FV Frangivento е да стане италиански аналог на Koenigsegg. Asfanè DieciDieci е оценен на около милион евро.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини