Отидете към основна версия

16 462 22

Румънците възраждат Aro

  • aro

В близката половин до удна година румънската автомобилна марка Aro (Auto Romania) ще заживее нов живот. Тази информация беше изнесена от компанията Landmark Management, управлявана от бизнесмена Николае Ратиу. Ще припомним, че той закупи правата върху името Aro и завода още преди три години.

Предвижда се повторният пуск на някои досегашни модели и производството на резервни части за тези коли на марката, които в момента се движат по пътищата. Има обаче и други планове, според които компанията ще подпише договор с други автомобилни фирми, заинтересовани към производство на всъдеходи.

На този етап няма подписани споразумения, но преговори се водят и в момента. Допреди няколко години Aro беше най-големият автомобилна компания в Румъния заедно с Dacia. Производството на марката обаче беше спряно преди седем години. Статистиката сочи, че по пътищата все още се движат около 35 000 високопроходими автомобила Aro.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пакистански всъдеход за $15 000

    Пакистанската компания Karakoram Motors е изкупила конструкторската документация и правата върху производството на руския всъдеход Derways Cowboy, сгл ...
    09.08.2016
    6 905
    5