Отидете към основна версия

14 987 31

Правителственият хеликоптер носи инициалите на премиера

  • хеликоптер-
  • бойко борисов

"Браво Майк Браво" е позивната на новия хеликоптер Augusta A-109 Power, с който неотдавна се сдоби правителственият авиоотряд 28, съобщава в. "24 часа". Това означава, че освен кода LZ, с който се обозначават българските самолети и вертолети по стандартите на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), машината носи инициалите BMB. Международните закони за въздухоплаване изискват те да бъдат ясно и четливо изписани върху копруса на машината.

Дали по иронично съвпадение, или напълно преднамерено, буквите съвпадат с инициалите на министър-председателя Бойко Методиев Борисов. Запознати твърдят, че позивната на всеки летателен апарат се избира от купувача, така че по-вероятна е втората версия.

За външния вид на хеликоптера може само да се гадае, тъй като снимки на правителствената Augusta отвън не са позволени. В репортаж по темата във вчерашния брой на в. "24 часа" са публикувани само панорамни и интериорни фотоси.

Неотдавна премиерът Борисов бе критикуван, че използва правителствен хеликоптер, за да стигне и да се върне от Севлиево, където отборът му „Витоша-Бистрица” игра със сборния тим на общините Раковски и Севлиево.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини