Отидете към основна версия

12 984 19

Ето го новото GLE Coupe на Mercedes

  • mercedes-benz-
  • gle-
  • coupe

Новият Mercedes-Benz GLE Coupe бе изцяло разсекретен. Официалната премиера пред публика ще се състои в средата на следващия месец и ще е в рамките на автомобилното изложение във Франкфурт.

Кросоувърът GLE Coupe 2020 е пораснал до 4 939 мм на дължина и до 2 010 мм на широчина. Линията на тавана е още по-скосена, а предните светлини са по-елегантни. Отпред разликите със стандартното GLE са минимални.

Както при всички нови Mercedes-и и тук в салона са налични два 12.3-инчови дисплея - първият изобразява виртуалните прибори пред водача, а вторият е тъчскрийн и показва функциите на мултимедията.

Предвид по-големите габарити и салонът е станал по-просторен, а обемът на багажника вече е 655 литра. Товарното пространство може да бъде увеличено за сметка на сгъваемите седалки на втори ред, като обема му става 1 790 литра.

Базовият Mercedes GLE Coupe включва система за автоматично спиране, а срещу доплащане е налична и технология за полуавтономно придвижване. Като опция се предлагат още активни стабилизатори и пневматично окачване.

Първоначално продажбите ще стартират с трилитрови турбо шестаци - бензиновият е с мощност 362 конски сили, а дизеловите са два и разполагат с мощ от 272 и 330 коня, съответно. Всички версии работят с деветстепенна автоматична трансмисия.

Топ варианта, преди появата на най-наточените AMG версии ще е Mercedes-AMG GLE53 Coupe, който също се оборудва с трилитров мотор, но мощността е 435 конски сили, а турбодвигателят се подпомага от електромотор с мощ от 22 коня.

Екстериорните различия между Mercedes-AMG GLE53 Coupe и стандартните версии се откриват в значително по-голямата радиаторна решетка, раздутите и разширени калници и надкалникови отвори, както и по различния аеродинамичен обвес и 20-цоловите джанти.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Тествахме новото GLE 450 на Mercedes

    Въпреки смяната на поколенията, Mercedes-Benz GLE запазва своята изначална концепция, но наред с това притежава и от всички дизайнерски решения, присъ ...
    19.08.2019
    23 320
    44