Отидете към основна версия

7 155 23

Новата най-скъпа китайска кола

  • hongqi-
  • l5-
  • китай-
  • лимузина

В Китай се подготвя пускането на новото поколение на седана Hongqi L5, а първите изображения на автомобила вече се появиха в интернет пространството. Както и предшественикът, и този автомобил ще се превърне в най-скъпата китайска кола. Цената ѝ ще е почти един милион щатски долара.

Hongqi е китайският Rolls-Royce. Компанията от десетилетия прави автомобили, предназначени за ръководните органи на партията, а в свободна продажба тези коли постъпиха сравнително скоро. Hongqi L5 се пуска в малки серии и се сглобява ръчно, само по индивидуална поръчка.

Новата генерация на Hongqi L5 е съхранила познатото ни "лице" с кръгли диодни фарове и с широка хромирана радиаторна решетка. Сега обаче линията на покрива е аркообразна, а задните врати се отварят обратно на посоката на движение - точна като на Rolls-Royce Phantom.

Салонът изобилства от скъпа кожа и естествено дърво, които контрастират добре на виртуалното приборно табло, разполагащо с огромен тъчскрийн дисплей. Под капака на новата лимузина се монтира познатият шестлитров V12 двигател, разполагащ с мощност от 408 конски сили и шестстепенна автоматична трансмисия. Моментът се предава и на четирите колела.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.

Свързани новини

  • Здравков сменя Лудогорец с тим от Китай

    ФК Лудогорец удовлетвори молбата на Здравко Здравков да прекрати договора си с клуба. Треньорът на вратарите е получил атрактивно предложение от Китай ...
    16.12.2019
    1 020
    1