Отидете към основна версия

2 827 9

Нови слухове за Skoda Rapid с две врати

  • rapid

Британското сп. Autocar твърди, че към гамата на бюджетния Rapid догодина ще се присъедини наследник на някогашното спортно купе със същото име. Англичаните не разкриват източника на тази информация, но тя се вписва точно в досегашните сведения за плановете на чехите.

През април сп. Svet Motoru дори публикува генерирани по компютърен път изображения на купето. Малко преди това пък членът на директорския борд на компанията Екхарт Шолц каза, че "би било грехота (концептът на Rapid) Mission L да остане само с един тип каросерия".

Макар да се води седан, новият Rapid всъщност само изглежда триобемен. Каросерията му е тип "ночбек" с пет врати и премахването на две от тях надали би създало кой знае какви проблеми на конструкторите.

Тези нови реднери на бъдещото купе са дело на "автомобилния манипулатор" Теофилус Чин, който си представя двувратия Rapid максимално близък до стандартния модел. Под предния капак най-вероятно ще намери място 1.4-литровият мотор от Fabia RS с мощност 180 к.с.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ще има ли ново купе на Skoda?

    Ако не се брои прототипът от 2002-ра Tudor, базиран на Superb, последното купе на Skoda е Rapid от 1990 г. Наричан "Porsche за бедняци" з ...
    14.04.2012
    17 213
    37