Отидете към основна версия

6 012 12

Наградиха таксиметров шофьор, спасил пешеходец от мечка (ВИДЕО)

  • такси-
  • таксиметров шофьор-
  • таксиджия-
  • мечка

Пешеходец оцеля по чудо след нападение на мечка в руския гр. Ярославъл благодарение на таксиметров шофьор, който я прогони. Антон Ушаков чакал нови поръчки, когато животното се нахвърлило върху минувача пред очите му. Таксиджията започнат да натиска клаксона и да присветва с фаровете, което подплашило мечката.

"Всичко стана много бързо", разказва героят. "Отначало понечих да изляза от колата, за да се притека на помощ на човека, но реших, че това няма да свърши добре. Затова започнах да свиря с клаксона и да примигвам с дългите, за да отвлека вниманието на мечката от жертвата и животното избяга. Човекът беше в шок и не можеше да говори. Откарах го в болница, като по пътя звъннах на полицията".

От "Ситимобил" - таксиметровата компания, за която работи Ушаков - са решили да го наградят за достойната постъпка с паричен бонус и са го освободили от месечната аренда на автомобила. Самият Антон благодари за наградата, но не смята стореното за подвиг. "Там, където съм роден и израснал, всеки би постъпил така", добавя таксиджията.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.

Свързани новини

  • Мечка открадна Subaru и катастрофира

    Полицията в Колорадо съобщава за куриозно произшествие с участието на мечка, която се вмъкнала в незаключено Subaru. Вратата се затръшнала след животн ...
    08.07.2019
    25 294
    20
  • Вълци нападат катаджии

    Камера на магистрала М23 от Танарог към Ростов на Дон, Русия, е заснела интересен инцидент с нарушители, които патрулиращите в участъка милиционери до ...
    22.10.2010
    22 538
    34