Отидете към основна версия

3 605 13

Още един италиански суперкар

  • juliani automobili-
  • veela

На "Ботуша" се появи още един производител на спортни автомобили. Juliani Automobili вече разпространи информация и снимки на своя първи модел. Новото спортно творение от Апенините се казва Veela, но на този етап все още няма готов движещ се прототип.

Автомобилът ще е с дължина 4 550 мм, широчина - 1 920 мм и височина - 1 240 мм. Междуосието ще е с размери 3 620 мм, а местата в купето ще са разпределени по схемата 2+2. Конструкцията ще е от стомана, а каросерийните панели ще са изработени от фибростъкло.

Така масата на Veela ще е 1 160 килограма, като освен местата за водача и пасажерите ще има и немалък багажник с обем 520 литра. Задните колела ще се задвижват от осемцилиндров мотор.

Двигателят е с обем 6.2 литра и мощност 520 к.с. и ще работи съвместно с шестстепенна механична трансмисия. От компанията уверяват, че ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 3.4 секунди. За достигането на 160 км/ч пък на Veela ще се нуждае от само 7.6 секунди.

Максималната скорост на бъдещият италиански спортист ще е 310 км/ч. Автомобилът ще разполага с независимо окачване и кардан, излаботен от въглеродни сплави. Амортисьорите ще са регулируеми Ohlins, а диференциалът ще е с повишено триене.

За Veela са предвидени и мощни спирачки. Те са производство на Brembo, като предните апарати са четирибутални. Отзад буталата на супортите са две и притискат 330-милиметрови дискове. Предните пък са с размер 355 мм и са двойно вентилирани.

Автомобилът не е проектиран за писта. Той ще се ползва по "цивилната" пътна мрежа и заради това ще е оборудван и с доста екстри. Една от тях е интегрираната iPad 2 система, чрез която ще може да се управлява аудио- и навигационната система.

Идеята е това да бъде наистина бърз автомобил, но да е предназначен за семейни хора, които да могат да го използват ежедневно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини