Отидете към основна версия

2 957 3

Моторите на Yamaha в новия GP сезон

Да! Официално е! Yamaha ще се състезават без генерален спонсор за MotoGP сезон 2011. Вече компанията разкри как ще изглеждат двата състезателни мотора и заедно с това официално представи и новия състезателен мотоциклет за тази година Yamaha YZR-M1.

Какво направи Yamaha? Замени генерален спонсор за емблема на „50 години в състезателния шампионат Гран При”. Японската марка очевидно не успя да мушне лого на карбоновия си преден калник, след като Fiat се отеглиха , въпреки че Yamaha спечели шампионата през миналата година. Приготвили сме ви и пълна галерия, която разкрива от всички ъгли детайлите на новата украска на отбора.

Цялата ситуация със спонсорите говори не само за икономичната тенденция в MotoGP и мотоциклетите като цяло, но и къде са най-добрите състезатели в MotoGP шампионата. Въпреки многобройните опити на Yamaha да намери различни спонсори, липсата за тях доминираше в новините.

Сравнете това с Ducati, които след като приеха услугите на Валентино Роси с отворени обятия, бяха заринати с предложения за спонсорство. Какъв е изводът? Където е Роси – там са и парите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини