Отидете към основна версия

9 203 39

Първият турски кросоувър ще се продава в Европа

  • togg-
  • кросоувър-
  • турция

Електрическият автомобил от Турция трябва да започне да слиза от монтажната линия през 2022 година

Първият експортен пазар за кросоувъра Togg C-SUV трябва да бъде Германия. Това съобщава немското издание Handelsblatt. Изпълнителният директор на компанията Гюркан Каракас заявява, че първите автомобили ще излязат от завода след 18 месеца - тоест около началото на 2022 година.

Според него тогава електромобилите ще бъдат незабавно изнесени в Германия. По-късно компанията възнамерява да доставя автомобили за Италия и Франция. Под марката Togg ще се произвеждат пет различни модела - кросоувър, седан, хечбек, както и кросоувър и миниван от B-сегмент. Всички те ще бъдат изградени на нова оригинална платформа.

Кросоувърът и седанът бяха представени лично от турския президент Реджеп Ердоган на 27 декември миналата година. Тогава беше обявено, че когато първият електромобил слезе от сборната линия, в страната ще има готова инфраструктура за зареждане.

Към момента не се знае много за техническите характеристики на C-SUV. Посочено е, че автомобилът ще може да измине максимум 300 или 500 километра с едно зареждане (в зависимост от конфигурацията) и да се зарежда до 80% за по-малко от 30 минути.

Две опции за задвижване ще бъдат налични - задвижване на задните колела с един електромотор с мощност 200 к.с. и 4х4 версия с 400 конски сили. Последната ще ускорява до 100 км/ч за 4.8 секунди, докато версията със задно задвижване ще прави същото упражнение за 7.6 секунди. Все още не се знае дали първата кола на Togg ще се появи в у нас.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.

Свързани новини