Отидете към основна версия

11 569 59

Това е новата S-Klasse на Mercedes

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • w223

Седанът получава head-up дисплей с добавена реалност, нова мултимедия и напълно контролирано шаси

Mercedes-Benz представи ново поколение S-Klasse. Седанът е обозначен с индекс W223 и впечатлява с изцяло нова каросерия и интериор, напълно контролирано шаси и широка гама от електронни системи, които следят жестовете, погледа и завъртането на главата на водача. По време на презентацията от Mercedes-Benz наблегнаха на т.нар. head-up дисплей, който е с добавена реалност.

Иначе, общата дължина на базовия модел е 5 179 милиметра (+54 милиметра в сравнение с предшественика си), широчината е 1 954 милиметра (+55 милиметра), височината - 1 503 милиметра (+10 милиметра), а междуосието достига 3 106 милиметра (+71 милиметра). Вариантът с дълга база е 76 милиметра по-голям от конвенционалния седан и 34 милиметра по-голям от своя предшественик - 5 255 милиметра.

Междуосието на тази версия достига 3 216 милиметра (+51 милиметра). Кабината е оборудвана с 12.3-инчов цифров инструментален клъстер с триизмерен дисплей на информация и вертикален таблет, който се явява второ поколение на мултимедийна система MBUX. Тя разбира гласови команди, проследява погледа, жестовете и позицията на водача. Например, за да отворите панорамния покрив, ще бъде достатъчно да махнете с ръка, а при движение назад електрониката ще забележи завъртането на главата и автоматично ще спусне слънчевия сенник.

Оборудването на седана включва head-up дисплей с добавена реалност, аудио система Burmester 4D с 30 високоговорителя, предна въздушна възглавница за пътниците отзад, E-Active Body Control хидропневматично окачване, интелигентни седалки и на задния ред с подгряващи се подглавници, LED фарове, които могат да проектират различна информация и символи върху пътя, както и система, която ви позволява дистанционно да паркирате колата си, без да сте в купето.

Мултимедийният комплекс MBUX в новата S-класа отново е разработен от българското представителство на Visteon. Първоначално S-Klasse ще се предлага с пет силови тракта: два бензинови и три дизелови мотора, произвеждащи мощност от 286 до 435 конски сили. Осемцилиндров агрегат ще се появи по-късно, като ще бъде последван и от plug in хибрид през 2021 година. В Германия новата новата S-класа ще бъде пусната в продажба в средата на септември.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.

Свързани новини

  • Каква ще е най-мощната нова S-Klasse

    Само преди два дни германците презентираха новото поколение на своя флагман, а вече са ясни и подробности, относно най-наточената модификация на седан ...
    04.09.2020
    5 913
    16