Отидете към основна версия

5 914 16

Каква ще е най-мощната нова S-Klasse

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • w223-
  • s 580e

Само преди два дни германците презентираха новото поколение на своя флагман, а вече са ясни и подробности, относно най-наточената модификация на седана с индекс W223. Топ версията ще се нарича S 580e и ще разполага с хибриден силов тракт.

Според все още неофициална информация, най-мощната нова S-Klasse ще разполага с трилитров шестцилиндров турбодвигател, заимстван и леко модифициран от версията S500, както и с електромотор, интегриран в скоростната кутия.

Електрическият двигател ще се захранва от батерия с капацитет 28 киловатчаса. Системната мощност на двата агрегата ще е 510 конски сили. Само на електричество, новата S-класа ще може да измине до 100 километра по WLTP цикъла.

Очаква се топ хибридната версия да пристигне в Европа някъде през 2021 година, а по-късно тази кола ще достигне и до американските дилъри. И за тази S-класа ще е налично напълно контролирано шаси и широка гама от електронни системи.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Това е новата S-Klasse на Mercedes

    Mercedes-Benz представи ново поколение S-Klasse. Седанът е обозначен с индекс W223 и впечатлява с изцяло нова каросерия и интериор, напълно контролира ...
    03.09.2020
    11 578
    59