Отидете към основна версия

51 358 109

Вижте кои са най-надеждните автомобили според американците

  • consumer report-
  • j.d. power and associates

Започваме с уговорката, че статистиката, която ви представяме се базира на отзиви от собственици на автомобили в САЩ. Много от посочените марки и модели обаче присъстват и на европейските пазари и поради тази причина решихме, че своеобразната класация за най-надеждни автомобили ще предизвика интерес.

 
Рейтингът е съставен от изданието Consumer Reports и се базира на 1.2 млн. мнения на хора, които оценяват личните си автомобили. Оказва се, че според янките най-надеждни са японските автомобили. От 90 участващи в класацията японски модела 86 получават много добра оценка, а 35 са удостоени с максималната.
 
От американските автомобили с най-малко жалби се разминава купето Cadillac CTS, но като цяло американците предпочитат японски, след това европейски и корейски коли и най-накрая обръщат поглед към родното си автомобилостроене. Това доказва и факта, че последните места в списъка са за марките Ford и Lincoln.
 
Най-много подадени жалби има срещу модели на Ford. По-конкретно става дума за Fiesta и Focus. Ето и първите десет марки според класацията на Consumer Reports за най-надеждните автомобили на 2012-а. В последната графа е показано придвижването на марката спрямо миналогодишното класиране.
 
Място    Марка       Динамика
1.            Scion          –
2.            Toyota       +4 позиции
3.            Lexus        -1 позиция
4.            Mazda        –
5.            Subaru      +3 позиции
6.            Honda       -1 позиция
7.            Acura         -4 позиции
8.            Audi          +18 позиции
9.            Infiniti        -2 позиции
10.          Kia            +2 позиции
 
През месец юни тази година аналогична класация направи и компанията J.D. Power and Associates. По нейни данни най-надеждните автомобили са с марка Lexus. Втората позиция тогава беше отредена на Jaguar, а третата - на Porsche. В изследването на J.D. Power участваха 74 000 американци.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини