30 Октомври, 2012 11:08 51 357 109

Вижте кои са най-надеждните автомобили според американците

  • consumer report-
  • j.d. power and associates

Започваме с уговорката, че статистиката, която ви представяме се базира на отзиви от собственици на автомобили в САЩ. Много от посочените марки и модели обаче присъстват и на европейските пазари и поради тази причина решихме, че своеобразната класация за най-надеждни автомобили ще предизвика интерес.

 
Рейтингът е съставен от изданието Consumer Reports и се базира на 1.2 млн. мнения на хора, които оценяват личните си автомобили. Оказва се, че според янките най-надеждни са японските автомобили. От 90 участващи в класацията японски модела 86 получават много добра оценка, а 35 са удостоени с максималната.
 
От американските автомобили с най-малко жалби се разминава купето Cadillac CTS, но като цяло американците предпочитат японски, след това европейски и корейски коли и най-накрая обръщат поглед към родното си автомобилостроене. Това доказва и факта, че последните места в списъка са за марките Ford и Lincoln.
 
Най-много подадени жалби има срещу модели на Ford. По-конкретно става дума за Fiesta и Focus. Ето и първите десет марки според класацията на Consumer Reports за най-надеждните автомобили на 2012-а. В последната графа е показано придвижването на марката спрямо миналогодишното класиране.
 
Място    Марка       Динамика
1.            Scion          –
2.            Toyota       +4 позиции
3.            Lexus        -1 позиция
4.            Mazda        –
5.            Subaru      +3 позиции
6.            Honda       -1 позиция
7.            Acura         -4 позиции
8.            Audi&f6=1" target="_blank" title="Обяви за Audi в България">Audi          +18 позиции
9.            Infiniti        -2 позиции
10.          Kia            +2 позиции
 
През месец юни тази година аналогична класация направи и компанията J.D. Power and Associates. По нейни данни най-надеждните автомобили са с марка Lexus. Втората позиция тогава беше отредена на Jaguar, а третата - на Porsche. В изследването на J.D. Power участваха 74 000 американци.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Best

    1 20 Отговор
    Американеца знае че Японеца прави най-надеждните автомобили. Но българина нали е философ.
  • 2 Дошо

    2 9 Отговор
    Ако трябва да перифразирам имитаторът ми:
    Най-здравите коли са японски естествено начело с Тойота.

    Коментиран от #3

  • 3 НЕМЕЦА

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "Дошо":

    За това ли толкова често ги изтеглят от пазара???

    Коментиран от #4

  • 4 Дошо

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "НЕМЕЦА":

    Изтеглят, масово дори коли с изтекла отдавана гаранция за да покажат на собствениците колко много се грижат за клиентите си и тези, които още си карат старата японска кола като решат да я сменят да си купят пак японска.
    А БМВ защо се обаждат на собствениците да не изкарват ЕМ-ките от гаража да не им блокират моторите?
    А Фолксваген защо не обявява сервизни акции заради масовите случай на спукани глави, проблемни турбокомпресори и скоростни кутии?
    Порше изтегля Панамери заради фатален дефект в турбините и двигателя а в същото време пускат рекламен филм по Нешънъл Джиографик за Панамера и навсичко отгоре казват - За Порше съвършенството не е достатъчно хахахахаха
    Германската пропаганда работи с пълна сила

    Коментиран от #34

  • 5 гост

    7 2 Отговор
    Японските коли са гнилаци и масларки.просто хората не ги карат повече от пет години за да ги разберат колко са зле.

    Коментиран от #7

  • 6 Дошо

    7 1 Отговор
    А сега се сещам - Абе Алуди как са добутали до 8-мо място?Вероятно са от отзиви на съвсем пресни купувачи.Ще видя догодина какво ще им е мнението ахахахах
  • 7 Гост

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Да бе това го кажи на тия с 20 годишните Тойоти които не знаят що е смяна на носачи.Германските много карат ама с 2-3 ремонта на двигателите.
  • 8 гост

    7 1 Отговор
    Да може и да си прав,но всеки ден по улиците виждам голф-2(спрян от производство 1991г.),а тойота от тези години отдавна са станали на скрап.

    Коментиран от #13

  • 9 велосипедист

    1 2 Отговор
    хе хе хе!мацките бутат на снимката XC ?Тези статии ми приличат на поредната "партенка" пусната в нет-а.обаче никой не казва че американците си произвеждат или сглобяват по голямата част от "японските" МПС .Хамериканците предпочитата да си купуват коли къдегто имат данъчни преференции.Например тойота сглобена в юесей е супер оферта в сравнение с внос.Не забравяйте и фабриките в Детройт на МБ и БМВ.
  • 10 Грую

    1 0 Отговор
    Най-добрият автомобил отдавна се знае, че е служебният.Какво толкова има да се пита и да се коментира - караш, разваля се, отиваш в сервиза, правят го и фирмата плаща сметката. Иначе личният автомобил половин литър вода да трябва да купиш, трябва да се бръкнеш и дотам с предимствата му.Сигурността е важна ама сигурност срещу много пари си е жив грабеж от даващият сигурност.
  • 11 сервиза

    6 1 Отговор
    Тойота са най мизерните коли с голям разход на масло и гниещи се вътрешни прагове слет 3 -тата година говоря за новите модели старите са по зле с качеството,немските и италианските коли не гният а френските са с отлична антикорозионна защита а японските са със частична защита а разхода на масло е факт!

    Коментиран от #14, #41

  • 12 Крас

    1 1 Отговор
    За България трябва да направят статистика коя е най здравата след 10 годишна кола!Тия американци Мерцедес не карат ли?
  • 13 Станимир Христов

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ами приятелю виждаш Голфове2 защото то навремето само това се внасяше-Голф, Опел Кадет и тн. нямаше друг избор.
  • 14 Анонимен

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "сервиза":

    ДА бе ти да не живееш в паралелна вселена?
    Добре, че има Аудита та да ги режат за скрап(те принципно само за това стават) и с техните тенекии да кърпят Мерцедесите.
  • 15 георги

    1 1 Отговор
    Номер едно е хюндай - санта фе
  • 16 Миро

    1 1 Отговор
    хахахах - смех ти казвам. виж за киа мога да ти повярвам ама за х.йдай
  • 17 георги

    1 0 Отговор
    Миро, каква е разликата между Хюндай и Киа-почети малко....
  • 18 Петър Петров

    1 0 Отговор
    Тези статии се пишат с цел , потребителите да спорят за глупости и да се поддържа рейтинга на сайта.
  • 19 Meее

    1 0 Отговор
    Един хейтър се опита да каже нещо за Тoyota по-долу.Нека му отговя от опит.Имахме Toyota Avensis 1.8 GS 1998 година до преди 1-2 месеца.Ръжда никъде не можеше да намериш с лупа да я гледаше...Двигателят й 1 грам масло не побарваше.Взехме я на около 153 000 хиляди км,карахме я до 202 000км за по-малко от 2 години.Двигателят и беше по-тих от вентилаторите на компоютъра ти....Тази кола нямаше да се смени още хиляди километра,ако една жена не реши,че трябва да навлезе в наща лента и да я направи на скрап-доста неприятно,но и за безопастност се доказа стабилна !Плюс това съм говорил с няколко монтьора и то в чужбина където съм и казват,че по добро от японското и немското рядко се среща!

    Коментиран от #31, #64

  • 20 анонимен

    1 6 Отговор
    японските коли най много ръждясват отдолу,аз имах тойота корола а сега карам селика колата ми външно блести но отдолу има две дупки образувани от ръжда но ги запълних с пяна и вече няма шанс да влезе вода.Решил съм да го продам но несъм решил какава да е следващата но няма да бъде японска вече.
  • 21 гост

    1 1 Отговор
    Въпроса е,че най-младия голф-2 е на поне 21 години,и все още се движат.
  • 22 Венцислав Кацарски

    1 0 Отговор
    Къде са VW, Porsche ....

    Коментиран от #26

  • 23 колко?

    1 0 Отговор
    „От 90 участващи в класацията японски модела 86 получават много добра оценка, а 35 са удостоени с максималната.” – Значи или са участвали 121 японски модела или някои модели са получили хем максимална, хем много добра……
  • 24 некомпетентен

    1 1 Отговор
    Явно много съм зле, щом за първи път виждам да има автомобил "Scion" , пък той бил най-хубавия! :(

    Коментиран от #27

  • 25 гошоАЙфона

    1 0 Отговор
    закво спорите за глупости,моя фиат е 96 година отвънка няма грам ръжда само малко напукан кит където е бил удрян и от 1 година на газ пак не бара масло,и това кола за 1500лв,ако си мислете че колите ви са здрави само заради тези 2 фактора се лъжете 1 кола не е само здрави ламарини и мотор,според мен това е твърде малко.
  • 26 Анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Венцислав Кацарски":

    Ами Фолксваген последно в щатите беше на 33-то място след Фиат пък Порше къде да е с сервизните си акции заради фатални дефекти в двигателите?Все пак вече са собственост на най-утрепаната марка във вселената
  • 27 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "некомпетентен":

    Ами зле си ЯВНО
    Сцион е марка на Тойота и се продава в САЩ и Австралия
  • 28 The Bear

    1 1 Отговор
    От моя не съвсем беден опит си правя извода, че мотор и да се развали, се прави, но ламарините започнат ли да гният няма спиране. С новите двигатели с много електроника май това не важи, но нали говорим за стари коли!?

    Коментиран от #38

  • 29 бат' Ицо

    1 6 Отговор
    Трябва да бъдем доста снизходителни към коментарите на американци въобще и особено за автомобили... Може да са много богати, но това не ги прави много компетентни по колите. Първо - там на 99% се карат автоматици, а да караш кола автоматик е все едно да дадеш жена ти да я ч.ка друг, а ти да гледаш! Второ - именно защото са богати, се правят много по-малко ремонти на колите или ако се правят такива, се сменят цели агрегати и възли, защото и м е по-лесно! Трето - пак защото са богати (и това си е добре по принцип), те не карат стари коли, а там вече проличава издържливостта и износоустойчивостта на колата. Четвърто - техните вкусове и предпочитания по отношение на автомобилите, нямат нищо общо с тези на европейците! Истински класации на автомобилите се правят в ЕВРОПА и най-вече - в Германия - родината на автомобила...

    Коментиран от #32

  • 30 Страната на изгряващото слънце.. :)

    1 0 Отговор
    Горд собственик на 28 годишна Мазда 929 2.0 купе 120 кончета... 5 години я карам и се муча да я счупя ама не се чупи то теи японска кола.. :) Пук и Бмв - цата като тругнат да ме изпреварват се остават да мигат на ляв мигач. . ;) Japan poWerr... :)
  • 31 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #19 от "Meее":

    За един истински автомобил 200 000км. не са нищо! http://fakti.bg/avto/45324-gracki-mercedes-benz-e270-cdi-na-milion-kilometra
  • 32 анастас анастасов

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "бат' Ицо ":

    bat icooo родината на автомобила е америка а таткото се казва форд ако искаш вземи прочети малко.японските коли са много здрави по точно митично здрави-също колкото бе ем ве мерцедес и която и да било друга германска

    Коментиран от #33

  • 33 марито марито

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "анастас анастасов":

    Чети и намалявай простотията!http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB
  • 34 520 zender

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Дошо":

    Полекичкааа,задръъъж.Що точно на бмв връхлиташ.Ся тряя ли да ти припомням за сервизните акции на Тойота.Стига де.Нито ще ме убедиш в надежноста на японските коли,нито пък аз ще те убеждавам в същото на немските.А пък за Ягуар да не си отварям устата щото не тече ли масло от скоростната кутия или от мотора просто не е Ягуар.Споменавам го просто щото тука втората класация пък слага Ягуара на второ място.Порше пък били трети.И тук има какво да добавя.Доказа се безапелационно че Порше правят едни от най-здравите коли -говоря единствено за 911,другите модели са фв а не Порше.Междо другото-това с М-ките също е акция на БМВ и никой не е премълчал факта че има проблем в мотора а са взели нещата в свои ръце и са извикали собствениците на М6 и М6 за отстраняване на проблема.Всъщност мисля че ставаше въпрос за 3 часа работа.Остави дали ще ме излъжеш или не.Бъди честен пред себе си и си признай греховете на Тойота примерно,щото и за другите се сещам смътно но не мога да дам примери щот съм забравил вече.Пич ако трябва да мисля като копувач на нов автомобил пак бих си взел БМВ.Дааа,възможно е да излезе дефект-явно никой не е застрахован.Просто обичам марката и не бих се отказал от нея при никакви обстоятелства така да се каже.Със сигурност има и по-добри или надеждни модели от БМВ5 но това при моя избор на автомобил не играе значение.Предполагам че и при теб е така,стига да си го признаеш естествено.....
  • 35 бай Георги

    1 1 Отговор
    А,бе тия женички ,на снимката,де,за бутане на кола ли са,бе!
  • 36 жужо

    0 1 Отговор
    Че то - Форд кола ли е ..
    ..
    Искам онова с червените гащички да дойде да ме бута.
  • 37 ТРОШАЧА

    1 34 Отговор
    БИХ ЧУЛ С ПО- ГОЛЯМ ИНТЕРЕС И ДОВЕРИЕ МНЕНИЕТО НА НЯКОЙ РУСНАК ОТ ТАЙГАТА КОЙ АВТОМОБИЛ Е ПО-НАДЕЖДЕН А НЕ АСФАЛТОВИТЕ ЛАГЕРНИЦИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ .

  • 38 LEXUS

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "The Bear":

    Като не разбираш от коли не пиши
  • 39 EMSKI

    1 1 Отговор
    Карал съм служебни: DAIHATSU ,PEOGEOT,CITROEN ,SKODA ,VW ,TOYOTA ,SUZUKI . Моята класация :1-SUZUKI GRAND VITARA , 2-TOYOTA HILUX ,дотук с джиповете....DAIHATSU FEROZA,също се числи към тях,но не влиза в моята класация...отвратително превозно средство-няма поведение на пътя,гори много,малко върви,мнооого шумно,на 6-тата година е изгнило тотално!!! По-нататък..леките автомобили: 1-SKODA FABIA ,2-VW TOURAN , CITROEN JUMPI и PEOGEOT PARTNER . Наздраве!!!
  • 40 анастас анастасов

    1 132 Отговор
    купете си тоиота тундра 5.7 лимитед и няма да имате никакви проблеми -доживот!!!
  • 41 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "сервиза":

    ima po mizerni trakalnicite na Audi
  • 42 Ts@r

    56 1 Отговор
    Липсват Mercedes и BMW ! Но пък от друга страна, американците никога не са разбирали от коли. Нито как да ги правят, нито как да ги карат.
  • 43 Петров

    2 1 Отговор
    Напълно подкрепям класацията,първите 3 места са на най-добрата марка Тойота.Имал съм Scion i Toyota,a Lexus е Мерцедеса на Тойота.Само да поясня,В САЩ Мерцедес и БМВ са пълен боклук в сравнение с Японските автомобили.Мерцедес+БМВ+Ауди=Мексико боклуци

    Коментиран от #44

  • 44 ВИП АМГ

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Петров":

    palni gluposti
  • 45 330I

    0 1 Отговор
    всеки ден виждам 30+ годишни бмв-та да се търкалят, а тука се пишат някви глупости, пове4е са от всяка друга марка на тез години, трябва да си кьорав да не го види6

    Коментиран от #51

  • 46 Stoyan

    1 1 Отговор
    Класацията е безумна.
    Не може да се сравняват похвалите/оплакванията на силно различаващи се по брой множества от потребители.

    Мазда и Форд са едно и също.
    Ауди са продали няколко стотен хиляди автомобила а Тойота сигурно 2-3 милиона в САЩ.

    Същото важи и за Субару, те не могат да произведат половин милион автомобили въобще, а Тойота гони 8 милиона ww.
    Тойота е японският VAG с всички плюсове и минуси.
    Не са по надеждни от останалите.
    Но със сигурност са продали най много коли в САЩ.
  • 47 анастас анастасов

    1 0 Отговор
    mazda 6 в теста на ауто билд 100 000км без дори изгоряла грушка...повреди 0 пък нека да било форд и мазда едно и също.
  • 48 hienata

    1 1 Отговор
    Моята класация: 1 Голф 2 (1.6 чист дизел), 2 Мерцедес 124 (Е клас и най-вече Е260), 3 Хонда Сивик (94-97г. 1.4 бензин),4 Тойота Авенсис ( дизел 95-99г преди D4-D) , 5 Сузуки Витара 1,6 (91-96г къса база) а и да не забравя Мерцедес G клас (3,0 дизел) и бензиновите ги бива, но дизела е по-добър. 7 Ауди 80 (2,0 бензин) и те така. Да ме извинява колегата "520 zender" че , не класирам BMW, но харесвам новите BMW-та(след 2008г) , а те още не са се доказали , единствено Е30 като механика, но не и тенекии.

    Коментиран от #52, #66

  • 49 анастас анастасов

    1 0 Отговор
    а осем години и половина, времето за което Mazda6 се прави серийно, на пазара са били пуснати два милиона автомобила от този модел.
    Производството на Mazda6 започва от февруари 2002 в японския завод на фирмата в град Хофу. За около 4 години се достига първия милион продадени автомобили Mazda6.

    Днес „шестицата” на Mazda се сглобява освен в Хофу, също и в САЩ, в съвместния завод на Mazda и Ford в Мичиган, както и в Китай, в сътрудничество с местната фирма FAW.
  • 50 анастас анастасов

    1 0 Отговор
    затова мазда е качественна кола примерно от 2004 2005 всичко по нея ще е made in japan а не сбирщаин от къде ли не....
  • 51 520 зендер

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "330I":

    Абе човек остави кви беемвета се движат тука.Знаеш ли що японските коли се копуват най-много в америка.Щото са евтини и са много по-надеждни от тези на Дженеръл Мотърс.Лексус като луксозна марка се предпочита пред БМВ и Мерцедес защото е по-евтина.Има добро качество-няма спор.Но се доказа че седма серия е добър автомобил.Дори и по-добър от аналогичния Лекс но има един голям минус-много е скъпа.В последните години се копуват и много японски хибриди.Там БМВ няма шанс .Хибридът на БМВ е смотан и неефективен.Това е факт.Американците не предпочитали собственото си производство.Е как да го предпочитат-то само бутраци с големи допотопни двигатели които за разлика от европеиските и харчат много.
  • 52 520 зендер

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "hienata":

    Твоята класация ме кефи.Нооооооо бих добавил БМВ Е34 и бих махнал д4д-90кс на авенсис-твърде нееластичен и тромав умрял мотор.

    Коментиран от #72

  • 53 tovast

    1 1 Отговор
    Не виждам никъде да присъстват шведските марки Volvo и Saab. Хм... странно.
  • 54 520 zender

    1 2 Отговор
    Тая пък Акура кво са ми я сложили тука.И тя вероятно е евтиничка.Че на всичкото отгоре с А92 върви.Проверих го,затова го твърдя.Даже в мобилето попаднах на екземпляр с шестак 3.7 литра.И го проверих в нета.Харчи на дълго 9.4 литра.На дълго...Боже господи каква елитна тунинг японска техника спестяваща гориво.За сравнение 335i със аналогична мощност харчи под 7 литра на дълго.Доше ама никога няма да ме убедиш че японските коли са по....освен с хибридите.Там бмв няма шанс.

    Коментиран от #73

  • 55 Хи Хи

    2 1 Отговор
    Чи то бмв къде има шанс освен там дет колите са по 45стотинки килото.
  • 56 benz

    1 1 Отговор
    НАЙ-ЪПСУРДНОТО КЛАСИРАНЕ......

    Коментиран от #57

  • 57 Лекс

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "benz":

    Бенц, защо не погледнеш немските класации? Няма почти никаква разлика. Страшно жалки сте, като започнете да пикаете срещу вятъра и твърдите, че не се опикавате. Бива упоритост, но това вашето е хипер глупост вече.
  • 58 Робин

    1 4 Отговор
    И МАЗДАААА, въпреки,че е на 2-ро място(по компании) си остава моя фаворит. Все още са на върха по липса на дефекти в аутобилд. Резултатите от ТЮВ са съвършени. Японците все още се държат! САЙОНАРА на швабите. Поклонете се за пореден път пред самураите!

    Коментиран от #65, #86

  • 59 АБВ

    1 0 Отговор
    Най- странното е, че Ауди е по- надеждно от КИА!?!? Според немците ауди е след КИА по качество. Ауди трябва да се сравнява с колите с по- лошо качество и надеждност като бмв и мерцедес.
  • 60 Джорето

    1 0 Отговор
    Има една класация в немско списание.Представлява предпочитанията по света на почти всички автомобили,но до 21 година.Към 10-тата почти няма японски автомобили,а след 15-тата остават само шведи и германци...

    Коментиран от #61

  • 61 КЛАЙГЕНЩУФЕНДРОС

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Джорето":

    Еее, и аз предпочитам европейска кола, но карам японска, защото за качествена европейска нямам пари. Иначе от малък си мечтая за Ферари, Ламборгини, Мазерати, Де Томазо, Издера, Бугати, Изота Фраскини, Астон Мартин, Лотус, Роус- Ройс, Бентли... ехаа. Култовите марки, всъщност не са немски или шведски........
    Бмв и мерцедес, мога да си позволя..но тогава ще се слея с чалга масата в БГ, а и нямам пари и време да остарявам по сервизите.
  • 62 веско

    1 0 Отговор
    от 2 месеца карам мерцедес s 55 амг дълга база 2007г.незнам колко здрав е този автомобил,но удоволствието да го караш е върхът.дори да има някакви проблеми си струва да ги преглътне човек.пожелавам на всеки да покара такава кола и тогава да направи своите коментари за автомобил!!!

    Коментиран от #63

  • 63 Spewn1

    1 3 Отговор

    До коментар #62 от "веско":

    Ти кого лъжеш?!?!?! Мерцедес не правят S 55 от над десет години, модела е заменен от S 63 и S 65, също както се спря и G55, който вече е с обозначението G 63. Ние тука може и да не сме като ВИП AMG, но разбираме малко от автомобили!!

    Коментиран от #68, #76

  • 64 Japoneze

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Meее":

    Така е колега-по мнение на автомонтьори като цяло най-безпроблемни са японските коли,и стават все по-добри.
    Не можеш да убедиш в това обаче Дойче лавърите,така беше и с телевизорите едно време-питай сега дали има по-добри от японските,и на колите ще им дойде времето!
    Янките прости-прости другия път-залагат на практичността и надеждността -на разумна цена-всеки си прави сметката-Фукнята струва пари-който иска -различни вкусове!

    Коментиран от #67

  • 65 Japoneze

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Робин":

    Робин-карам новата Мазда 3 1.6 бензин-вече 2год. и 10 месеца- километри навъртяни-35000,засега само масло и филтри.Дори една крушка не е изгоряла.Да плюят по японските коли-ние ще си караме без сервиз още дълго време,те да сменят каквото трябва по другите!
  • 66 Japoneze

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "hienata":

    Не ти е лоша класацията-има един недостатък-скоро всичките тия коли ще изчезнат съвсем от пътищата и в България-повярвай ми вече почти ги няма по-назапад!
  • 67 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Japoneze":

    Аз пък карам 3 години БМВ от 98-ма година и само крушки съм сменял. Особено тези на левия мигач. 40 000 км. съм минал по БГ пътищата. А преди мене не се знае колко е навъртял предишния собственик. Вероятно 7-8 пъти повече.

    Коментиран от #71

  • 68 Лекс

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Spewn1":

    Еми лъжат децата, мечтаят... вярват си. Нали трябва по някакъв начин да затвърдят убежденията си, насаждани от татковците им, че мерцедес е марката и няма други. Ще карат не Амг-та, а и совалки с марка мерцедес.
  • 69 Филип

    2 1 Отговор
    Мерцедес 124-ка това е най-надеждния автомобил !!!

    Коментиран от #70

  • 70 г-ца Мерцедес

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Филип":

    :) Щом казваш... Повярвах ти, аргументите ти са железни! Кого да питам за да потвърди, все пак?
  • 71 Пенчо

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Shmeker":

    Най- малко 6 милиона е навъртял, а това, че ти горят толкова крушките, не е добре. Явно инсталацията ти не е изчислена добре, точно както и задното ти окачване, двигателя, трансмисията, интериора, купето и шасито. Като започнете да ги хвалите тези паянтови колички, ви съжалявам.
  • 72 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "520 зендер":

    Тук става въпрос за надеждност колега не за динамика.А то Е34 с шестака 2.0 сигурно е егати самолета а ? :-)
  • 73 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "520 zender":

    Пожелавам ти някой ден да си собственик на такова БМВ 335i дето да ти харчи под 7/100 на дълго.
    Аз ще съм доволен на допотопната Акура

    Коментиран от #85

  • 74 Сезгин Якубов

    0 0 Отговор
    Трябва да се направи и родна класация според пътищата в България,коя издържа най много за тия дупки.Горните марки просто нямат шанс да оцелеят по надеждност,просто ще са бързи до първата липсваща шахта на пътя.
  • 75 Нов участник

    0 1 Отговор
    Ne znam za mene naistina sa dosta absurdni klasaciite no nai-absurdni sa komentarite za60 triabva po takav vulgaren na4in da se napadat i komentira ne znam vseki iavno si ima niakakav izbor i favorit i tolkova
    az naprimer sam imal dosta koli otdavna prikl+4ix s Frenskitei nikoga niama da pomislia za tiax imax luksozno izpalnenie na Toiota Avensis 2001g. tolkova mnogo problemi mi sazdade 4e ne mi se pishe sega karam 2004 BMW E46 i sam strashno dovolen za 120 000 sam smenial samo maslo i varvi mnogo pove4e ot Toiota a za povedenie na patia da ne govoria na svetlinni godini e
  • 76 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Spewn1":

    naistina S55 niama 2007 god.veroiatno se e obarkal choveka ili e poslagal malko.i vse pak S 55 e unikalna mashina.

    Коментиран от #92

  • 77 Amg

    5 1 Отговор
    ok 6tom s55
    ami s 65amg e unikalna ma6ina
  • 78 РЕАЛИСТ

    4 1 Отговор
    Това се казва тест!!! Не съм чувал за японски автомобил на такива километри.http://fakti.bg/avto/45324-gracki-mercedes-benz-e270-cdi-na-milion-kilometra

    Коментиран от #82, #84, #98

  • 79 РЕАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Правилно са казали хората:- МЕРЦЕДЕС И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ !!!

    Коментиран от #80

  • 80 Бай

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "РЕАЛИСТ":

    Те хората са казали и:-За да видиш бъдещето,трябва да посетиш ТОКИО!!!
  • 81 Japoneze

    1 1 Отговор
    Всички задължително дa отиват и да си купуват по едно Мерцедес,БМВ,Ауди или VW-какви са тук тези Японски коли,хайде и по -бързо ако обичате,да оправим Европейската икономика-ще пращате пари чак в далечния изток,при онези дето първи виждат слънцето.
    Е,сега сите Дойч лавърс трябва да са доволни-нали и ние сме член на ЕU!
  • 82 Име:

    0 1 Отговор

    До коментар #78 от "РЕАЛИСТ":

    Аз пък съм виждал субару justy на 1 милион километра. За непознатите това това е кола в най-ниския им клас........
  • 83 RS 6

    1 1 Отговор
    Хаааааааа.............и все пак в ранглистата да виждате наякъде КОКОШКАРНИКА-мерцедес ?ТОП МОТОРИТЕ ЗА МОМЕНТА СА: TOYOTA,HONDA,SUBARU i AUDI !!!Вашите курници с мерници си ги търсете в някоя друга класация,например за НАЙ-ГРОЗЕН АВТОМОБИЛ! :)))))))

    Коментиран от #95

  • 84 Дошо

    1 1 Отговор

    До коментар #78 от "РЕАЛИСТ":

    Това, че ти не си чул не значи, че няма.Ето ти една японска колица на един милион ама МИЛИ

    http://autoblog.bg/Amerikanec-izmina-1-milion-mili-s-Honda-Accord-id9627.html

    И на едно друго място коментарите в статията бяха - Е голяма новина няма що, поредната Хонда над един милион километра
  • 85 520 zender

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Дошо":

    Тези данни са по каталог бе човек.Не съм карал нито Акура-Акорд 3.7 нито 335i.Не казвам че двигатела на Акура е допотопен но е много по-лаком защото предполагам е за щатите.С друго не мога да си го обясня.
  • 86 520 zender

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Робин":

    Да бе.Я си осъвремени информацията.Нанай дето Мазда е на първо място по надеждност в Ауто Билд.Там на върха на класацията поне от половин година е безапелационния 130i.

    Коментиран от #94

  • 87 НАТИ

    1 1 Отговор
    ЯВОРЧО, ЗА БЪЛГАРИЯ НАЙ-НАДЕХНОТО ВОЗИЛО СИ Е :ХОНДА CR-V ИЛИ HR-V .ОПИТАЙСЕ ДА НАМЕРИШ СОБСТВЕНИК НА ТАКОВА ВОЗИЛО,КОЙТО ДА НЕ Е ДОВОЛЕН ОТ НЕГО!!!!
  • 88 EMSKI

    0 1 Отговор
    Никой ли не видя,че само AUDI(VAG), са с 18 позиции напред в класацията,демек откакто почнаха "хамериканците " да си купуват нормални автомобили....и предпочитанията им се променят...бавно,но сигурно...убеден съм!!! Ще разберат,че има качествени автомобили с по-малки мотори,икономични и много пъргави!!! И едновременно с това изработени от качествени материали..но това ще го разберат след още неколко години,когато американските и японски кошници се разскърцат!!!!
  • 89 Батман

    1 0 Отговор
    що в таия класация нама мерцедес а само кофи само тоуотата става мерцедес gl i g i ml също са добри за другите несум сугласен нямат таия здравина като на реинч и на джеп и са слаба работа за катерене хамара няма даго коментирам тоси е мастар отсякаде там кадето никои не минава
  • 90 aha

    0 0 Отговор
    Моделите за САЩ са различни от тези за Европа-окачване,че дори и различни поддоставчици използват.Тука си е "белжъм роуд" навсякаде!
  • 91 Батман

    0 0 Отговор
    що в таия класация нама мерцедес а само кофи само тоуотата става мерцедес gl i g i ml също са добри за другите несум сугласен нямат таия здравина като на реинч и на джеп и са слаба работа за катерене хамара няма даго коментирам тоси е мастар отсякаде там кадето никои не минава
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ззз

    0 0 Отговор
    Вижте патфайндър 2013 - красота
  • 94 Робин

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "520 zender":

    mazda 6 и единичката са с равни позиции, само, че маздата си кеси там от както е излязла на пазара, за бмв-то се присъедини години по- късно. И не е ли комично, най- малката кола на бмв, да им е и най- качествената. Какво става с БМВ, като цяло? Къде са като качество според немските класации? .... в нищото са, излагат се пред марки и модели, които са значително по- евтини.

    Коментиран от #104

  • 95 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "RS 6":

    ti s Audi 80 li se duesh be?

    Коментиран от #96

  • 96 Антонио Стойков

    0 1 Отговор

    До коментар #95 от "ВИП АМГ":

    Тъжно ли ти стана?

    Коментиран от #101

  • 97 европеец

    1 0 Отговор
    Американци и коли?
    Ами, че те там нямат завой, колите за там вървят само направо ... :)
    очевидно и избора им е такъв .... в Европа обаче нещата са по-различни ... :) ... тук победителите са други - определено ....

    Амя честно да си кажа - во от това като некакви хамбургерени хамериканци си мислят, че нещо е по-добро от друго нещо - АЗ не мисля така и си мисля, че за мен е по-важна моята класация ...

    Коментиран от #100

  • 98 Андрей Антонов

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "РЕАЛИСТ":

    Ами отиди на ушен лекар бе колега...:)))),
  • 99 Чики

    0 1 Отговор
    Хайде бе, я разкажи. Кои са победителите в Европа?
  • 100 Чики

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "европеец":

    Хайде бе, я разкажи. Кои са победителите в Европа?
  • 101 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "Антонио Стойков":

    da tajno mi e za takiva kato teb koito se radvat na 15 godishni koshnici.shto neshto na vapreki li imash ?
  • 102 Ззз

    1 0 Отговор
    Ауди, порше и ягуар са на последните 3 места за европа за 2011 година
    Всеки може да намери класация в гугъл за 5-10 мин, вместо сами да си измисляте класации
  • 103 Prelude

    1 0 Отговор
    Mного разбирачи се въдят в тая държава :). В БГ масово се купуват 10-15 годишни коли, карат се още толкова, няма една писта където наистина да се усети разликата между автомобилите... а и да има кой ще ходи като брои стотинките за нафта или газ, пък какво остава да отдели за пътуване до Щатите за да види какви глупости е писал. И същия професор дето никога не излиза от село обяснява колко прости били американците, които цял живот са на колела и ги сменят на 4-5 години с нови.
    Три големи заблуди относно САЩ има в БГ.
    Първо, за Америка обобщения са неуместни! Това е страна на крайности - има ги всякакви и по много. Второ - че се карат само големи коли с многолитрови двигатели. Японците доминират на американския пазар, а те не произвеждат такива. Трето - че имало само прави пътища и вообще американеца не знаел какво е завой. Има пътища които са прави до хоризонта, има и обширни планински райони, и като природни дадености крайностите са големи. Ето и списък на пистите там - места където всеки може да отиде и да покара
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_auto_racing_tracks_in_the_United_States
  • 104 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Робин":

    a oshte po komichno e da sravniavash Mazda s BMW.

    Коментиран от #105

  • 105 Робин

    0 1 Отговор

    До коментар #104 от "ВИП АМГ":

    Така е, особен, ако говорим за качество. БМВ може и да е най- добрата немска кола, но да се сравнява с мазда е смешно.

    Коментиран от #106

  • 106 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #105 от "Робин":

    ne pich Mazda e nai tragichnata iaponska kola.Subaru,Toyota,Honda,Suzuki sa v pati po dobri ot Mazda klozeta.

    Коментиран от #107

  • 107 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #106 от "ВИП АМГ":

    Говориш глупости

    Коментиран от #109

  • 108 изумен

    1 0 Отговор
    От всички тия талиги една няма да видите в Дубай да речем!
  • 109 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #107 от "Гост":

    vizirash sebe si?