Отидете към основна версия

7 204 18

Ясна е причината за забавянето на новата Kia Sportage

  • kia-
  • sportage

Отлагането на новата генерация е свързано с новия председател на Hyundai Motor Group

Забавянето на премиерата на новото поколение на един от бестселърите на Kia от първата половина на 2020 г. до пролетта на 2021 г. е повлияно от новия председател на Hyundai Motor Group Юи-Сун Чунг.

Предположенията, че по време на работата по новия Sportage стилистите от Kia са имали разногласия с ръководството на Hyundai Motor Group, бяха потвърдени. Оказа се, че новият председател на групата Юи-Сун Чунг е имал няколко срещи както с дизайнерите, така и с инженерите, участващи в проекта.

По-специално той категорично отказал да направи компромиси и да ускори процеса на разработка, за да има време да подготви колата навреме. Юи-Сун Чунг лично настоял да отложи премиерата, което да позволи на марката да спечели време, за да приготви продукт с „безупречно качество“.

В края на април тази година стана известно за оставката на главния дизайнер на Hyundai Motor Group Люк Донкерволке, който е отговорен за появата на моделите сегашния Sportage. Според една от версиите напускането на специалиста е причинено именно от разногласия с ръководството по отношение на новия Sportage.

През лятото тестови прототип на Kia Sportage беше забелязан за първи път на пътя - знак, че проектът е в активен етап. По-късно в мрежата изтекоха шпионски снимки на новия Sportage с удължено междуосие. Известно е, че следващото поколение Sportage споделя платформата с наскоро представения Hyundai Tucson. Този модел е един от ключовите в линията Kia.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Това ще бъде новата Kia Sportage (вероятно)

    Новата дизайнерска философия на Kia вече е представена в моделите Seltos, Telluride, K5 и в новото Sorento. Сега, независими дизайнери от Hitekro разк ...
    02.11.2020
    11 465
    21
  • Kia се подигра открито с BMW (ВИДЕО)

    Kia публикува реклама, в която се говори много снизходително за динамиката на баварското BMW 3 Series, като се отбелязва, че немският седан определено ...
    20.10.2020
    49 458
    146
  • Първи изображения на новия Kia Sportage

    От доста време не тайна, че Kia разработва следващото поколение Sportage. Успяхме да видим иновацията за първи път през август тази година, но оттогав ...
    20.10.2020
    6 791
    3