Отидете към основна версия

10 498 62

10-те най-добри интериора на годината

  • ward’s auto-
  • интериори-
  • топ 10

Ward’s Auto оповести ежегодната си класация на 10-те най-добри автомобилни интериора за 2011-а. Победителите са определени измежду 51 модела, тествани от редакторите на американското издание. Под внимание са взети както изцяло нови, така и основно модернизирани возила от всички класове.

"Досега не сме оценявали толкова много коли", коментира главният редактор на Ward’s Auto Дрю Уинтър. "Конкуренцията между производителите никога не е била толкова остра. Вече всички обръщат внимание дори на най-дребните детайли. Някои все пак се справят по-добре и ние се постарахме да изтъкнем предимствата им".

Тазгодишната селекция се опитва да обхване всички сегменти от автомобилния пазар - от всъдеходите и минивановете до компактните модели и свръхлуксозните седани. За определянето на победителите се ползва същата методология, както за класацията Ward’s 10 Best Engines. За всеки модел се попълва анкетна карта, в която се оценяват материалите, ергономията, сигурността, лекотата на общуване между колата и водача, комфортът, прецизността на изработката, цената на автомобила и естетическите достойнства на оформлението.

10. Volvo S60. Редакторите на Ward’s Auto определят интериора на шведския седан като "етюд по скандинавско спокойствие". Според тях ъгловатите кори на вратите и "плуващата" централна конзола са истинско съкровище в долния сегмент на средния клас. Сред достойнствата на S60 са отличени и елегантните подглавници, които доказват, че от Volvo са в състояние да придадат секси вид дори на компонент на сигурността.

9. Kia Optima EX. За разлика от веселяшкия, но недотам качествен интериор на Soul, салонът на новия компактен седан на Kia демонстрира по-улегнал стил. Корейците са похвалени за изпипаната тапицерия от перфорирана кожа, панорамния покрив, вградената навигация, висококачествената аудиосистема и климатизираните предни седалки - всичко срещу някакви си $27 440. От Ward’s Auto изтъкват като предимство и приликите със салона на предишното поколение на Audi A6.

8. Jeep Grand Cherokee Overland Summit. За всеобща изненада в челната десетка попада автомобил, произведен от Chrysler, което не се е случвало отдавна. Grand Cherokee Overland Summit, който коронова гамата на Jeep, печели точки с превъзходните си седалки от светла кожа. От Ward’s Auto ги оприличават на висококачествени каубойски седла. Отличени са също така арматурното табло и корите на вратите.

7. Hyundai Elantra Limited. Този автомобил дава основание на американците да твърдят, че "бюджетните модели вече не са това, което бяха" и "корейците най-сетне са намерили собствен дизайнерски език". В допълнение към всички екстри и глезотии за $22 110 купувачът на новата Elantra получава изкусително преливащо арматурно табло и централна конзола с уникална форма.

6. Honda Odyssey Elite. Минивановете обикновено остават встрани от подобни класации, но този модел определено заслужава овации за огромния си багажник и внушителните 10 поставки за чаши. Американците наричат Odyssey "най-добрият автомобил за пътешестване с повечко на брой деца под 6 години". Точки трупат практичните контейнери в предните врати, хладилникът под предната конзола и комфортният и леснодостъпен трети ред седалки.

5. Ford Focus Titanium. В Щатите не харесват особено хечбековете, но според Ward’s Auto този модел има потенциала да ги направи желана покупка. Редакторите са впечатлени най-вече от комбинацията между тъмносиво и боровинково червено в кожената тапицерия на седалките, корите на вратите и централната конзола. За $27 520 клиентът получава претъпкан с екстри автомобил, който дори се паркира сам.

4. Dodge Charger Rallye Plus. За шок и ужас на онези, за които името Chrysler е синоним на евтин и зле сглобен интериор, компанията класира не един, а цели два модела в челната десетка. Charger Rallye Plus печели съдиите със седалки, кори на вратите и централен подлакътник в пламтящо червено. В последното издание на легендарния модел окото хваща също монолитният блок на показателните уреди в матиран металик и спортните циферблати.

3. Chevrolet Cruze 2LT RS. Приятни на пипане повърхности, качествени пластмаси, ергономични кожени седалки и отлична шумоизолация превръщат компактното Chevy в неустоимо предложение за $22 910. Според редакторите на Ward’s Auto този модел е ярко доказателство, че хитруването на производителите и икономиите вече не вършат работа дори в по-ниските класове.

2. BMW X3 xDrive35i. Сполучливото комбиниране на матирано черно и кремаво и дозираните с вкус акценти от дърво по арматурата, централната конзола и корите на вратите печелят високата оценка за баварския всъдеход. Изключителното качество на сглобката, практичните сгъваеми седалки и просторът само допълват картината.

1. Audi A8. Редакторите на Ward’s Auto остават най-впечатлени от детайли като декорациите от полирано дърво на олбегалките на седалките и велурените вложки в корите на вратите. Уникалният скоростен лост служи и като облегалка за дясната ръка, докато се оперира с контролера на мултимедийната система. Макар да струва цели $93 525 в Щатите, новата А-осмица бетонира лидерската позиция на Audi в областта на луксозните интериори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Най-добрите двигатели според Ward’s Auto

    Американското издание Ward’s Auto изнесе резултатите от своя ежегоден конкурс за най-добър двигател на годината. Надпреварата определя 10 най-до ...
    14.12.2015
    34 406
    36