Отидете към основна версия

14 315 86

Арестуваха десет катаджии

  • кат-
  • палките-
  • арест-
  • корупция-
  • пътна полиция

Служители на дирекция „Вътрешна сигурност” са задържали група от 10 автоконтрольори от групи „Престъпления по пътищата” в рамките на операция с кодовото име "Палките", съобщават от МВР. Осъществена е под ръководството на Софийска градска прокуратура и с участието на следователи от НСлС.

Осем от задържаните катаджии са от Пазарджик, а двама са от Пловдив. Всички са работили на автомагистрала „Тракия”. Действали са като организирана група с цел изнудване и въвеждане в заблуждение на водачи, искане и получаване подкупи. Задържаните катаджии използвали полицейски палки с винтове, за да навиват и скриват в тях парите от рушветите. Обикновено подкупите били в размер между 20 и 50 лв., съобщи министър Цветанов.

От дирекция „Вътрешна сигурност” са наблюдавали групата повече от месец. За този период са установени над хиляда случая на изнудване на български и чуждестранни шофьори за пари. Служителите на КАТ са забавяли умишлено документи при проверка, заблуждавали са водачи на автомобили, че са шофирали с превишена скорост и са им намеквали да си платят, за да не им бъдат налагани санкции. Ръководител на групата е бил командир на отделение.

В хода на действията по разследването са извършени обиски и претърсвания. У част от полицейските служители са намерени вещи и предмети, съотносими към делото. На полицаите – Г.Г. (38 г.), И.С. (43 г.), И.А. (38 г.), И.Д. (38 г.), М.Е. (38 г.), П.К. (43 г.), П.М. (40 г.) и С.И. (38 г.) от Пазарджик, З.Т. (58 г.) и Н.С. (45 г.) от Пловдив ще бъде постановена мярка „задържане под стража” за 72 часа по образуваното досъдено производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пак пуснаха „палките“ на свобода

    Окръжният съд в Пазарджик измени мярката за неотклонение „задържане под стража“ на полицаите, задържани при спецакция „Палките&qu ...
    22.11.2011
    1 209
    0