Отидете към основна версия

5 027 38

V8 мотор за новия Lexus IS 500 F Sport

  • lexus-
  • is500-
  • f sport

Агресивен дизайн и ускорение от 0 до 100 за 4.6 секунди

Снимки: Lexus

Lexus IS не е много популярен модел в България, но пък за сметка на това е един от популярните седани в световен мащаб. Японската компания обнови настоящoто поколение на модела през изминалата година, а ето че по-късно през 2021 година ще може да се поръча и версия с осмак под капака.

Lexus IS 500 F Sport Performance е оборудван с 5.0-литров V8 с 472 конски сили и 535 нютон метра. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична, а ускорението до 100км/ч отнема 4.6 секунди. Въпреки големия осмак, модела е само 65 килограма по-тежък спрямо версията с шестцилиндров мотор.

Адаптивно окачване и торсен диференциал с ограничено приплъзване пристигат стандартно със спортния модел, а по-големи спирачки ще се справят с увеличената мощност. Те са с големина от 356 мм в предната част и 325 мм при задната ос.

Външно може да познаете F Sport Performance по капака, който е по-висок за да осигури място за по-големия двигател, както и по по-широките калници. Под тях се виждат 19-цолови джанти на марката Enkei със специален дизайн за модела. Нов дифузьор с двойни диагонални накрайници на ауспусите също придава собствена визия на задната част.

В интериора можем да видим променен волан с различни пера за превключване на скоростите, различна анимация на таблото, както и надписи F Sport Performance на няколко места.

Повече информация относно цените и различните опции налични за модела ще бъде достъпна през есента, когато IS 500 ще влезе в продажба.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 15 гласа.

Свързани новини