Отидете към основна версия

4 541 11

Lamborghini Urus вдигна над 300км/ч на лед

  • скорост-
  • рекорд-
  • lamborghini-
  • porsche

Нов рекорд за скорост от италианската компания

Снимки: Lamborghini

Рекордите за максимална скорост са навсякъде и напоследък всеки производител на по-мощни автомобили се пробва да постави такъв в различна дисциплина. Преди месец ви разказахме за рекорд на Porsche Taycan, който държи приза за най-висока скорост в затворено помещение, а днес щe ви разкажем за Lamborghini Urus, което пък се пробва колко километра ще развие на лед.

Опитът се провежда на езерото Байкал в Русия, а при официалното замерване, SUV-то развива 298км/ч. По-интересно е да се спомене, че всъщност Urus-ът вдига дори 302км/ч, но това се случва при една от тренировките и най-вероятно няма да бъде взето под внимание.

Освен този рекорд, Lamborghini-то поставя и такъв за максимана скорост на 1000 метра след старт от място. Поради лоши условия и топене на леда са направени няколко опита, при които максималната средна скорост е 114км/ч.

Въпреки, че от Lamborghini се хвалят с рекорда и постигнатата максимална скорост от 298км/ч., то ще припомним че през 2013 година, Audi RS6 разви 335.7км/ч във Финландия. И в двата случая, можем да отбележим, че рекорда ще остане в семейството на VW Group, ако все пак се стигне до скандали и непризнаване на опитите на италианската компания.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини