Last news in Fakti

24 Март, 2021 10:44 4 489 11

Lamborghini Urus вдигна над 300км/ч на лед

  • скорост-
  • рекорд-
  • lamborghini-
  • porsche

Нов рекорд за скорост от италианската компания

Lamborghini Urus вдигна над 300км/ч на лед  - 1
Снимки: Lamborghini

Рекордите за максимална скорост са навсякъде и напоследък всеки производител на по-мощни автомобили се пробва да постави такъв в различна дисциплина. Преди месец ви разказахме за рекорд на Porsche Taycan, който държи приза за най-висока скорост в затворено помещение, а днес щe ви разкажем за Lamborghini Urus, което пък се пробва колко километра ще развие на лед.

Lamborghini Urus вдигна над 300км/ч на лед

Опитът се провежда на езерото Байкал в Русия, а при официалното замерване, SUV-то развива 298км/ч. По-интересно е да се спомене, че всъщност Urus-ът вдига дори 302км/ч, но това се случва при една от тренировките и най-вероятно няма да бъде взето под внимание.

Lamborghini Urus вдигна над 300км/ч на лед

Освен този рекорд, Lamborghini-то поставя и такъв за максимана скорост на 1000 метра след старт от място. Поради лоши условия и топене на леда са направени няколко опита, при които максималната средна скорост е 114км/ч.

Lamborghini Urus вдигна над 300км/ч на лед

Въпреки, че от Lamborghini се хвалят с рекорда и постигнатата максимална скорост от 298км/ч., то ще припомним че през 2013 година, Audi RS6 разви 335.7км/ч във Финландия. И в двата случая, можем да отбележим, че рекорда ще остане в семейството на VW Group, ако все пак се стигне до скандали и непризнаване на опитите на италианската компания.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То вдигането е лесно

    19 3 Отговор
    По-трудното после е спирането на лед!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Емил

    4 15 Отговор

    До коментар #1 от "То вдигането е лесно":

    Ако беше ходил на уроците по физика в прогимназията щеше да знаеш, че е едно и също! ;)

    Коментиран от #3

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Не е нужно само да си ходил ! Физиката на учителката и физиката на твърди тела са различни неща 😉
  • 4 РАДИО ЕЛТО

    2 2 Отговор
    преувеличавате това е АБСУРД а ако попадне на
    аква планинг
  • 5 сектант

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "То вдигането е лесно":

    Ламборгини УРУШ не им харесва на Турците заради една дума, която започва с УРУШПУЧУЧУ хаха
  • 6 боко ПКП

    3 1 Отговор
    Имам такъв, много са добри, единствен проблем е по скъпото обслужване. Закупен от Германия.
  • 7 По принцип е така

    6 2 Отговор
    Но на практика не. Яко във двукилометрова отсечка ускоряваш първия километър, ако подминеш средата на отсечката, няма да можеш да спреш до края. И това е в идеални условия. Хайде сега си представи че при ускорението нещо се обърка и автомобилът тръгне в неподходяща траектория и трябва да спреш както се движиш с 200 километра в час по ледът? Освен в час по физика съм бил и на шофьорското място и ти гарантирам че тръпката не е приятна дори при 20 километра в час. За щастие, да чукна на дърво досега най-голямото ми поражение по леда са огънати джанти в бордюр.

    Коментиран от #9

  • 8 Непознат

    0 0 Отговор
    "непризнаване на опитите на италианската компания" Lamborghini е вече собственост на VW Group , вече не е италианка!
  • 9 Изобщо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "По принцип е така":

    Не си прав. Писали са ти че на 1000м развива 114кмч. Ако обаче се движиш със 114кмч и започнеш да спираш на равно , то това ще се случи много преди да си изминал 1000м. А и тук става дума за езерото Байкал, така че са имали много километри пред себе си за да си намали само Ламборджинито , без да се налага да го спират

    Коментиран от #10

  • 10 Съветвам те да пробваш

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Изобщо":

    Пробвай за колко метра ще набереш до определена скорост, а после удари спирачки и виж дали за толкова време можеш да спреш. Мога да ти гарантирам че тракшън контрола се справя много по-добре, отколкото спирачките. Понякога се чудя дали ако изключа ABS-а, няма да успея да спра за по-кратко време, когато става въпрос за хлъзгава настилка, особено в киша. На лед трябва да прилагаш равномерен въртящ момент без резки промени, а ABS пуска и натиска спирачките няколко пъти в секунда тата, което е точно обратното на нужното.
  • 11 Ала бала

    0 0 Отговор
    ... и още не може да спре... :-)