Отидете към основна версия

8 098 30

VW Golf 8 R показа по-добри характеристики от заводските (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • golf r-
  • 8r-
  • заводски данни-
  • m4

Хечбекът се справя по-бързо с ускорението и максималната скорост в сравнение с предписаните от марката данни

В миналото бяхме свикнали да си слагаме по едно на ум при заводските характеристики и леко да ги повишаваме, независимо дали ставаше въпрос за разхода на гориво, ускорението до 100км/ч или пък максималната скорост. Напоследък изглежда, че автомобилните производители действат по точно обратния начин и новите коли се справят доста по-добре от описаните от завода данни.

Последният такъв случай засяга Golf 8 R, който достигна максимална скорост от 289км/ч при тест на германски аутобан и успя да подобри значително времето от 0 до 100км/ч, което от VW представят. Разбира се, всичко много зависи от различните условия на които са направени тестовете, но все пак винаги се радваме да получаваме повече отколкото очакваме.

Хечбекът се задвижва от 2.0-литров турбо бензинов мотор с 320 конски сили и максимален въртящ момент от 420 нютон метра, предаван към четирите колела. В случая трансмисията е автоматична, но ръчна с 6 предавки също е налична.

При първият опит за ускорение от 0 до 100км/ч, който е и най-правилен според снимащият клипа, Golf-ът дава време от 4.51 секунди, което е с близо две стотни по-малко от рекламираните от VW данни. След включването на функция, взимаща под внимание лекото придвижване на колата при старт, времето спада до 4.33 секунди, но както споменахме, това не е най-правилното замерване.

След няколко старта, Volkswagen-ът се отправя към аутобана, където данните също надминават тези, които от германската компания рекламират. Според километража, хечбекът достига 289 километра в час (277км/ч по GPS), въпреки че е електронно ограничен на 270км/ч. Вижте видеото.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.

Свързани новини