Отидете към основна версия

7 805 23

Kia представи новия Sportage за Европа

  • kia-
  • sportage

Моделът се различава с по-късо междуосие и разлика в страничната част

Снимки: KIA

През месец юни тази година от Kia представиха глобалната версия на един от най-популярните кросоувъри Sportage, а днес от корейската марка официално показаха и модела, който ще се продава на европейските пазари, включително и в България. Посетителите на автосалона в Мюнхен ще имат шанса да видят SUV-то на живо, включително и наш екип, който ще е на мястото на събитието.

Европейската версия се различава основно с по-късото си междуосие, което е точно 2.68 метра за разлика от 2.75 метра за глобалната версия. Това е предизвикало някои промени и в страничната част, основно след задната врата, където могат да се открият разликите. Общата дължина на модела е 4.515 метра, което е със 145 мм по-малко от тази при модела за останалите пазари.

В интериора няма промени, там може да бъде открита конфигурация с два екрана, подобна на тази на Mercedes. Разлики има в оборудването между GT-Line оборудването и базовата спецификация като то се изразява главно в броните в екстериора и материалите и означенията в интериора.

Все още не се разкриват повече подробности за задвижването, като от Kia споменават единствено, че клиентите ще имат избор между хибридни, plug-in хибридни варианти, както и задвижване от бензинови и дизелови двигатели.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

Свързани новини