Отидете към основна версия

46 813 82

ВАЗ-2103 от Калифорния

  • ваз-2103-
  • жигули-
  • лада

Мнозина с право смятат продукцията на ВАЗ от 70-те години на миналия век за несравнимо по-качествена от произвежданото през следващите десетилетия. За съжаление времето оставя своята следа и запазените в идеално състояние "лади" от онази епоха са изключителна рядкост заради ръждата.



Да се попадне на ВАЗ от 1975 г. в перфектно състояние си е жив късмет, а когато такъв се появи в обява за продажба на територията на САЩ, човек неволно посяга да разтрие невярващите си очи.



Шоколадовата 2103-ка на снимките се намира в района на Сан Франциско и според продавача е навъртяла едва 16 000 км. По каросерията няма дори петънце ръжда и механиката работи безупречно.



Всички части по колата са оригинални и 95% от тях носят щампа "Сделано в СССР". Пребоядисван е само предният ляв калник, тъй като първият собственик оставил мазен парцал върху него за дълго време и боята се напукала.



Лаченият ВАЗ-2103 си има калифорнийска регистрация, но в обявата изрично се подчертава, че купувачът ще получи и оригиналните руски номера. Допълнителен бонус са пластмасовите им подложки от Руската прокуратура. И всичко това само за $11 500!

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Чудеса по американските улици

    По пътищата на Щатите могат да се видякт какви ли не автомобили. Преобладават, разбира се, местни модели, но понякога зрението сякаш си прави шеги ...
    26.01.2012
    25 704
    27