Отидете към основна версия

2 020 2

Toyota и Stellantis „стиснаха ръце“

  • toyota-
  • stellantis-
  • fiat-
  • ducato

Двете компании ще си партнират в проект за лекотоварен автомобил продаващ се и в електрическа версия

Stellantis и Toyota разшириха действащото си партньорство и обявиха, че ще разработят нов лекотоварен автомобил. Това не е първият път в който двете компании си съдействат за подобен проект, но този път обявиха, че моделът ще бъде направен и в изцяло електрически вариант.

Към момента компаниите все още не споделят повече информация около проекта, но знаем, че производството ще бъде гарантирано от Stellantis, докато Toyota ще отговаря за продажбите в Европа. Неназованият към момента модел ще бъде произвеждан в заводите в Полша и Италия.

Очакванията са серийното производство да стартира през 2024 година, а според предварителни неофициални данни, новият лекотоварен автомобил ще бъде пряк наследник на популярния Ducato. Ако това се окаже вярно, то това ще е първият модел на Toyota в този сегмент и пряк конкурент на модели като Transit и Crafter.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Ето я най-злата Toyota Corolla

    Наточеният хечбек Toyota GR Corolla вече има специална версия на Morizo ​​Edition, създадена в съответствие с желанията на президента на Toyota Акио Т ...
    02.06.2022
    9 086
    23