Отидете към основна версия

2 365 5

Последният Mustang S550 слезе от поточната линия

  • ford-
  • mustang-

Колата е бяла на цвят с EcoBoost двигател

През 2013 година Ford представи петото поколение на Mustang, което официално върна популярния американски модел на европейския пазар. През 2014 година колата се качи на поточната линия, а девет години по-късно Ford обяви, че и последният Mustang от поколението S550 е напуснал същата поточна линия на 6 април. По този начин американците разкриват място за новото поколение Mustang, което дебютира в края на 2022 година.

Последният произведен автомобил е бял на цвят и е оборудван с 2.3-литровия Ecoboost двигател. Това е най-малкият мотор предлаган за Mustang, а списъкът се допълва от 3.7-литров шестак, познатият на всички 5.0-литров осмак, както и 5.2-литровия V8 предлаган за Shelby GT350 в атмосферен вариант и със суперчарджър за модификацията GT500.

Петото поколение на Mustang предизвика сериозен интерес, както в родината си, така и в Европа, а през 2022 година от Ford обявиха, че това е най-продаваната спортна кола в света за годината. Очаква се наследникът му да повтори тези успехи, но преди това очакваме първите доставки на модела, които трябва да започнат през това лято.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.

Свързани новини