Отидете към основна версия

1 575 10

Ferrari продаде повече хибриди, отколкото бензинови автомобили

  • ferrari-
  • хибрид-
  • продажби-
  • електромобили

Резултатите са за третото тримесечие на тази година

През третото тримесечие на годината доставките на хибриди надхвърлят тези на автомобили с ДВГ във Ferrari. Изненадващото разкритие е направено в официален документ, представен на инвеститорите, за да ги информира как се е представила компанията от Маранело в периода юли-септември. В този интервал са доставени 3188 автомобила с „конче“ на капака, което е с 271 автомобила повече в сравнение с третото тримесечие на 2022 г.

От общия обем 51,3% са били хибриди и 48,7% са били автомобили с чист бензин. Продуктовото портфолио на Ferrari през третото тримесечие на 2023 г. включва девет модела с ДВГ и четири хибрида. В този ред на мисли, първият изцяло електрически модел на италианската марка трябва да се появи едва през 2025 г. Същевременно търсенето през третото тримесечие се подхранваше от моделите 296 и SF90, които имат plug-in хибридни задвижвания. Това са първите PHEV модели на компанията, тъй като LaFerrari не разполагаше с порт за зареждане.

Остава да видим дали това ще се превърне в нова тенденция, тъй като мощният Purosangue с двигател V12 беше във фаза на разработване, така че високопроизводителният SUV може да наклони везните в полза на ДВГ. Шпионски снимки разкриха, че на хоризонта се задава и заместник на 812, който също може да пропусне хибридизацията.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини