Отидете към основна версия

1 841 4

Geely намалява дела си във Volvo

  • volvo-
  • geely

Компанията ще продължи да подкрепя шведския автомобилен производител

Zhejiang Geely Holding Group на китайския милиардер Ли Шуфу ще набере около 350 млн. долара, като продаде част от дела си във Volvo Cars в отговор на опасенията на инвеститорите относно ограничените свободни акции на автомобилния производител.

Geely, която притежава мрежа от автомобилни дялове в Европа, предложи приблизително 100 млн. акции на компанията на цена от 3,49 долара за брой, което е с 9,4% под цената им в четвъртък.

Продажбата на 3,4% от акциите оставя на Geely дял от 78,7% във Volvo, се казва в изявление на Geely.

"Пласирането ще увеличи свободните акции в обращение и ще разшири допълнително акционерната база на Volvo Cars. Постъпленията, получени от Geely Holding, ще бъдат използвани за подпомагане на развитието на бизнеса в рамките на групата", се казва още в съобщението.

Geely заяви, че ще продължи да подкрепя Volvo. Никаква част от паричните средства от продажбата на акциите не са отишли при Volvo.

"Това увеличение на публичните ни акции и подобряването на ликвидността на търговията е от полза както за новите, така и за съществуващите инвеститори", заяви главният изпълнителен директор на Volvo Джим Роуън в отделно изявление.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини