Отидете към основна версия

2 660 8

Компактният електромобил на Mitsubishi ще се произвежда от Renault

  • renault-
  • mitsubishi-
  • asx-
  • ampere

Ampere ще отговаря за него

Новото подразделение Ampere на Renault Group ще произвежда компактен изцяло електрически SUV за партньора в алианса Mitsubishi, съобщиха от компанията. Mitsubishi планира да инвестира 200 млн. евро в Ampere - отделна компания, която Renault се надява да стане публична чрез IPO през пролетта на следващата година. Nissan, който притежава мажоритарен дял в Mitsubishi, заяви, че ще предостави 600 млн. евро на Ampere.

Електрическият автомобил за Mitsubishi ще бъде изграден на базата на платформата CMF-EV на aлианса Renault-Nissan за компактни автомобили, която сега е преименувана на AmpR Medium, заяви главният изпълнителен директор на Renault и Ampere Лука де Мео пред анализатори по време на събитие в деня на капиталовите пазари в Париж в сряда.

Повече подробности за автомобила ще бъдат разкрити през 2024 г., заяви говорител на Mitsubishi Motors Europe пред Automotive News Europe. Mitsubishi беше ранен участник в производството на електрически автомобили с i-MiEV, пуснат на пазара през 2010 г., но в последно време марката не е имала изцяло електрически автомобил в европейската си гама.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини

  • Mitsubishi Pajero се завръща

    Mitsubishi Pajero 4WD с хибридно задвижване ще се завърне през 2027 година. Това се посочва в доклад на японския автомобилен производител, който дава ...
    15.01.2024
    2 971
    4
  • Mitsubishi пусна миниван за 30 000 лв.

    Mitsubishi представи актуализирана версия на достъпния миниван Minicab-MiEV във формат kei-car. В сравнение с предшественика си, той получи подобрен и ...
    08.12.2023
    2 980
    5