Отидете към основна версия

3 006 18

Германски търговци успешно заобикалят санкциите и продават коли в Русия

  • германия-
  • русия-
  • автомобили-
  • ембарго

В Германия бяха обискирани дилъри на коли по подозрение за нелегален износ на луксозни автомобили за Руската федерация. Според полицията става дума за престъпление в големи размери.

Германската прокуратура и митническите власти предприемат сериозни действия срещу заподозрените в нарушаване на ембаргото върху износа на автомобили за Русия. За момента разследването тече в Бохум и в Дортмунд.

Смята се, че мениджъри на една от автокъщите в Бохум са продали голям брой луксозни автомобили на стойност над 5 милиона евро на Русия, въпреки санкционните мерки, които са в сила срещу страната агресор.

Според митническата служба за разследване в Есен и прокуратурата в Бохум дилърите са се престрували, че колите са законно изнесени в трети страни, въпреки че всъщност са били доставени в Русия.

В края на миналата седмица следователи нахлуха в два обекта в Бохум и Дортмунд, като иззеха доказателства и превозни средства като доказателство. Повече подробности около процедурата не се съобщават, но прокуратурата заявяват, че разследването продължава.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 23 гласа.

Свързани новини