Отидете към основна версия

7 037 73

Обсъждат руско евро

  • русия-
  • алекснадър лукашенко-
  • беларус

Беларус обмисля обща валута с Русия

Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви, че е възможно въвеждането на обща валута с Русия по модела на еврото в ЕС, съобщи „Белта“.

Лукашенко допуска въвеждането на обща валута. Според него обаче тя трябва да бъде въведена при равни условия между двете страни, като не допуска тя да бъде пусната от Центраната банка на Русия.

„Мисля, че е възможно създаването на по-тесен съюз между двете страни, но това зависи от нашите народи. Имаме право на всякакви съюзи с други държави, но не виждам причина за промяна във външнополитическия ни курс“, заяви Лукашенко.

През последните седмици има твърдения, че руски представители указват натиск на Беларус за обединение с Русия, като Кремъл отрича тези твърдения. В момента Минск търси варианти за допълнителни енергийни доставки, които да премахнат енергийната звисимост на страната от Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ракетите на САЩ може да запалят цяла Русия

    Конфликтът в Украйна е вторият най-голям подарък за Запада след разападането на Съветския съюз. Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко ...
    19.01.2019
    16 857
    80
  • Ще се обедини ли Русия с Беларус

    Въпросът за обединяването на Русия и Беларус в една държава не стои на дневен ред. Това заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, цит ...
    17.12.2018
    3 963
    16