Отидете към основна версия

3 826 19

Васил Велев: Планът за възстановяване е много закъснял

  • икономика-
  • васил велев-
  • план-
  • възстановяване-
  • българия

Целта на плана е да способства икономическото и социално възстановяване от кризата

Снимка: БГНЕС

За тези, които закъсняват с Плана за възстановяване и устойчивост, няма да има ВИП обслужване. „Планът трябва да бъде подаден до 30 април, но той много закъснява. Има график, по който се движат страните, които спазват срокове. За тези, които закъсняват, няма да има ВИП обслужване, а когато е възможно. Т.е. 3 седмици закъснение на внасянето на плана не е равно на 3 седмици на одобрение, а по скоро на месеци и година. А точно сега се разчита на тези средства за възстановяване на инвестициите в икономиката, които имат срив в най висока степен от 2019 г. до сега. За това ние призоваваме към отговорно отношение към този план“, каза Васил Велев, председател на Управителния съвет на АИКБ, цитиран от аг. "Фокус".

Той подчерта, че целта на Плана за развитие и устойчивост е да способства икономическото и социално възстановяване от кризата, породена от COVID-19, чрез набор от мерки и реформи, които не просто да подпомогнат растежа на икономиката, но и да го развият, като осигурят устойчивост на негативни въздействия.

Според председателят на АИКБ заделените финансови ресурси в размер на 12,2 милиарда лева са безпрецедентна възможност за подкрепа на българската икономика.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.

Свързани новини