Отидете към основна версия

3 050 16

Как да пестите, докато пазарувате

  • пазаруване-
  • съвети-
  • пари

Четири полезни съвета

Снимка: Shutterstock

Може би повечето от вас знаят за тези полезни трикове при пазаруване, а други 100% са ги прилагали волно или неволно. Нека обаче си ги припомним още веднъж.

1. Пазарувайте по време на сезонните намаления.

Това изисква не само търпение, но и планиране. Ако искате да си купите нови зимни дрехи, не го правете с настъпването на есента и застудяването, а го планирайте още в началото на пролетта, когато търговците разпродават зимните пуловери, якета и ботуши. Така хем няма да ги купувате набързо в момента, в който стане студено, хем ще спестите някой и друг лев.

2. Преглеждането на брошури трябва да ви стане навик.

Търговските вериги, големите, та дори и по-малките супермаркети, залагат на брошурите. В тях точно, ясно и по раздели са описани продуктите, които може да купите с намаление. Много от тях инвестират и в телевизионна и онлайн реклама, когато имат кампании, като например „2 в 1“ – купувате два броя от даден продукт, а плащате един.

3. Заменете почистващите препарати с оцет.

Факт е, че 99% от почистващите препарати, които се продават в търговската мрежа, могат да бъдат заменени от оцета. Единственият минус е острата миризма. Тя може да бъде отстранена с няколко капки етерично масло в разтвора.

4. Влизайте в магазина със списък.

Списъкът не само ще ви спести време да не се лутате из целия магазин, но пести и пари. Често, когато имате списък и знаете къде се намират продуктите, не отделяте толкова много внимание.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.

Свързани новини