Отидете към основна версия

3 262 25

Четвъртият пакет санкции на ЕС срещу Русия е факт

  • русия-
  • украйна-
  • санкции

Засягат физически и юридически лица, както и сектори от руската икономика

Снимка: ЕРА/БГНЕС

След като страните от Евросъюза потвърдиха новия пакет санкции по отношение на Русия, те влязоха в силата след публикацията в Официалното издание на ЕС. „Комитетът на постоянните представители на страните членки на ЕС съгласува с международните партньори четвъртия пакет санкции, който е насочен срещу физическите и юридическите лица, причастни към агресията срещу Украйна, а също и редица сектори на руската икономика“, съобщиха от френското председателство в Съвета на ЕС в социалната мрежа Twitter.

Посланиците на страните от ЕС се споразумяха за съвместно изявление, адресирано до Световната търговска организация (СТО) срещу специалния статут на Русия и приемането на Беларус в организацията.

„Комитетът на постоянните представители на страните от ЕС одобри апел към СТО в контекста на руската агресия срещу Украйна. Той се отнася до спирането на режима на най-облагодетелстваната нация за Русия, както и спирането на разглеждането на молбата на Беларус за присъединяване към СТО“ се казва в изявлението.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 31 гласа.

Свързани новини