Отидете към основна версия

1 849 9

За 1 месец състоянието на най-богатите руснаци набъбна с 8 млрд. USD

  • богаташи-
  • милиардери-
  • руснаци-
  • състояние-
  • bloomberg billionaires index

Данните са на база Bloomberg Billionaires Index

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Богатството на най-богатите бизнесмени в Русия се е увеличило със 7,953 млрд. USD от началото на 2024 г., според индекса на милиардерите на аг. Bloomberg, който се изчислява въз основа на стойността на акциите на компаниите.

От началото на годината основният акционер на Северстал Алексей Мордашов е спечелил 2,14 млрд. USD, като богатството му възлиза на 23 млрд. USD. Стойността на паричните му инвестиции се основава на анализ на дивиденти, вътрешни транзакции, данъци и пазарни индикатори. Състоянието на председателя на борда на директорите на NLMK Владимир Лисин се увеличи с 1,35 млрд. USD до 25,3 млрд. USD (стойността на паричните инвестиции и личните активи на милиардера се основава отчасти на анализ на дивиденти, вътрешни транзакции и пазарни индикатори). В същото време основателят на Лукойл Вагит Алекперов спечели 838 млн. USD, състоянието му е 25,5 млрд. USD.

Най-голяма загуба претърпя акционерът на производителя на природен газ Novatek Генадий Тимченко, богатството му намаля с 248 млн. USD до 13,9 млрд. USD. Стойността на парите му се базира на анализ на дивиденти, вътрешни транзакции, данъци и пазарни показатели.

От март 2012 г. агенцията публикува Bloomberg Billionaires Index, който включва информация за богатството на 500-те най-богати хора на планетата.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини