Отидете към основна версия

984 41

САЩ дават 5 милиона долара за борба с корупцията в Украйна

  • узра зея-
  • украйна-
  • сащ-
  • корупция

Заместник-държавният секретар на САЩ по въпросите на гражданската сигурност, демокрацията и правата на човека Узра Зея посети Киев

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Заместник-държавният секретар на САЩ по въпросите на гражданската сигурност, демокрацията и правата на човека Узра Зея по време на посещение в Киев обяви отпускането на 5 млн. USD като безвъзмездна помощ за борба с корупцията в Украйна. Това се казва в писмено изявление, разпространено от пресслужбата на Държавния департамент.

Както следва от документа, Зея е посетил Киев на 18 октомври. По време на пътуването тя обяви "три нови инициативи". Зея каза, че Бюрото за международен трафик на наркотици и правоприлагане на Министерството на външните работи на САЩ, в партньорство с базирания в Обединеното кралство Институт за докладване на война и мир, „е предоставило безвъзмездна помощ от 5 млн. USD за подобряване на прозрачността и отчетността на правителството чрез подкрепа на организации на гражданското общество и застъпничество групи". разследвания на журналисти с голям принос в борбата с корупцията." „Той също така ще бъде насочен към укрепване на сътрудничеството между гражданското общество и независимите институции на Украйна в борбата срещу корупцията“, увери Държавният департамент.

Зея съобщи, че Държавният департамент също отделя 2 млн. USD за Международната организация по миграция в подкрепа на украинците, както и 2 млн. USD за програмата на ООН за подобряване на положението на жените в Украйна.

Зея се срещна в Киев със заместник министър-председателя по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция – министър на правосъдието Олга Стефанишина, министъра по въпросите на ветераните Наталия Калмикова, ръководството на Националното антикорупционно бюро на Украйна и Специализирания Антикорупционна прокуратура.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.

Свързани новини