Отидете към основна версия

6 340 3

Откриха 144 500 турски лири в дамска чанта

  • турски-
  • лири-
  • дамска-
  • чанта

Чантата е била под седалката на лек автомобил

Снимки: АМ

Дамска чанта с недекларирани 144 500 турски лири откриха митническите служителите на Малко Търново, съобщиха от Агенция „Митници“ (АМ).

Чантата е била под седалката на лек автомобил. Колата „Opel Astra" с българска регистрация е влизала в страната от Турция. Шофьорът и неговата спътничка са заявили на българския митнически пункт, че не внасят нищо за деклариране.

При извършената щателна митническа проверка на автомобила под шофьорската седалка е намерена дамска чанта с пакет с нея. Оказва се, че брезентовият пакет в чантата е пълен със 144 500 недекларирани турски лири. Установено е, че валутата е собственост на пътничка в колата, която е дала противоречиви обяснения за произхода на парите.

Срещу 56-годишната българска гражданка с инициали е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура Малко Търново. Недекларираната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.

Това е втори аналогичен случай, след като 132 000 турски лири в седалка на влизащ в страната пътнически микробус бяха открити наскоро от митническите служители на Малко Търново. Иззетите недеклариране турски лири са с обща левова равностойност над 200 000 лв.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини