Отидете към основна версия

10 211 14

Нелегална рафинерия за дизел разбиха край Летница

  • летница-
  • рафинерия-
  • дизел-
  • контрабанда

Нелегалната рафинерия край Летница е произвеждала дизелово гориво, което е отивало незнайно къде.

Производството е организирано по доста примитивен начин, но рафинерията е действала не от месец-два, а от доста повече време, съобщава в. „24 часа“.

Не е ясно какво количество преработено гориво е излязло от нелегалната фабрика. Тепърва разследващите ще изясняват къде и за кого е било насочено то, уточнява БНР.

По оперативни данни на Териториалната дирекция на ДАНС в Ловеч е установен и заснет камион-цистерна с 20-25 тона гориво, която е пристигнала в двора, в близост до сградата, разтоварила е продукцията и е напуснала мястото, разкрива радио Дарик.

В петък около 16 ч. представители на Окръжна прокуратура Ловеч, областната дирекция на полицията, митница "Свищов" пристигат в една от сградите на бившия стопански двор и заварват в процес на производство няколко души, които веднага се разбягали. Това съобщи окръжният прокурор Валентин Вълков, който уточни, че в момента в 4 стоманени цистерни има в наличност около 100 тона гориво.

Лаконично бе съобщено, че собственик на сградата, където е текло нелегалното производство, е мъж от Летница с адресна регистрация в град Левски.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини