Отидете към основна версия

1 542 2

Убиецът на велосипедист на свобода срещу 10 000 лева

  • велосипедист-
  • тодор неделчев-
  • парична гаранция-
  • съд-
  • пловдив

Апелативният съд в Пловдив определи мярка "парична гаранция"

Снимка: Марица

Апелативният съд в Пловдив не уважи протеста на окръжната прокуратура, която поиска задържане под стража за алкохолния бос Тодор Неделчев и определи мярка "парична гаранция" в размер на 10 000 лева научи "Марица".

Срещу Неделчев е повдигнато обвинение в това, че на 13 юли в Пловдив при управление на автомобил Nissan Navara е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Петър Стамболов. Миналата седмица Окръжният съд в Пловдив отреди най-леката мярка за бизнесмена след инцидента с 85-годишен велосипедист до Библиотеката.

Обвинителят Димитър Ангелов представи пред съда протоколи за разпити на свидетели, които включваха показанията на служителя под пагон Милушев, който е трябвало да отнеме книжката на Неделчев. Пред него обвиняемият заявил, че има и германска книжка, с която щял да кара. Самият Неделчев отрече това в съдебната зала и определи твърдението като лъжа, защото той дори не знаел немски.

Прокуратурата посочи още, че всички предпоставки за "задържане под стража" са налице - деянието се наказва със затвор, има обосновано предположение, че той е извършил убийството и има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Ангелов припомни и предишната присъда на боса.

Апрлативните съдии решиха да повярват на тезата на защитата, в лицето на адвокат Цветанка Ботева, която припомни, че Неделчев бил осъждан през 2006 година, нямало опасност да се укрие, дори бил седял на мястото на произшествието и опитал да помогне на жертвата.

Това наклони везните в полза на Неделчев и той получи мярка "гаранция" от 10 000 лв, като заяви, че още утре ще плати.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини