Отидете към основна версия

6 174 16

Вижте кои са полицаите от Павликени, крали бензин (ВИДЕО)

  • павликени-
  • полицаи-
  • гориво-
  • кражба

В Павликени при спецакция бяха арестувани четирима полицаи след близо 9-месечно разследване за кражба на служебно гориво от „Господари на ефира“. При ареста бяха иззети служебни автомобили, на които предстои да бъдат направени технически експертизи, както и много документи.

Към момента са задържани четирима полицаи- командирът на отделението Георги Едрев, огнярът Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и началникът на полицейския участък на Сухиндол Румен Стойчев.

Стефанов обаче обясни пред „Господарите“, че бензин никога не е крал, а си е наливал вода от „Пръдливата чешма“. Участниците в добре измислената схема обаче са много повече от арестуваните. Според "Господарите" повече от половината полицаи, които патрулират по улиците, са засичани да си наливат бензин в туби. Ето как се извършва кражбата: Две патрулки отиват на бензиностанция и след като напълнят някакво количество бензин в автомобила, се пълнят пластамасови туби. След това тубите се прибират в багажника ..., стана ясно от излъчения материал по Нова телевизия.

„Държавата ни е на това ниво, че може би едни полицаи в Павликени са принудени да правят това заради малките заплати, които получават. Явно тази схема върви от години, но ние просто получихме сигнал. Тогава организирахме екипите, за да можем да проследим цялата схема. Снимахме в продължение на 10 месеца, за да не кажат, че това е случайно”, заяви в студиото на „Здравей, България”, продуцентът на „Господари на ефира” Джуди Халваджиян. „Те не се крият. Багажникът на автомобила е отворен, докато те си зареждат. Съпругата на този полицай, който отговаря за лимитите, работи като касиерка в бензиностанцията. Именно оттам явно са се ориентирали”, коментира Красимир Луканов, редактор в „Господари на ефира”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини